inspiráció,  öko,  újrahasznosítás

Gyönyörű táskákat varr újrahasznosított alapanyagokból a budapesti hegedűművész

Juhász Anna muzsikus egy budapesti zenekarban, amikor pedig nem hegedül, kezei alól csodás táskák kerülnek ki, melyeket farmerből, pulcsikból, blúzokból varr.

„Nagyon szeretem a munkám, pergő, dinamikus és olykor nagyon hangos. Talán épp ezért is találtam ki magamnak ezt a csendes kis esti foglalkozást…” -meséli Anna.

Hogy honnan jött ez a hobbi? Anna így beszél róla:

„Volt egy nagyon szép színű farmernadrágom, de túl nagy volt. Hiába vettem be belőle kétoldalt, középen még mindig nem stimmel. Szétvágtam, majd  elkezdtem a neten kutakodni, mit lehetne belőle csinálni. Táska!  Ez  az! Praktikus mert, mindig kell, egyedi és nem utolsó sorban klassz anyagokat mentek meg, amit nem kell kidobni!”

Bár Anna nem tanulta a varrást hivatalosan, de édesanyja varrógépéhez már gyerekkorában oda-odaült. Az első megalkotott táska után jöttek a következők.

„Az első táskáim saját és a családban nem használt anyagokból készültek, most már ott tartok, hogy sokféle anyagból tudok táskát varázsolni, csak meg kell adjam a tartást. Továbbra is tanulok az intenetről, autodidakta vagyok. A szabásmintákat magam készítem.”

Sokat tanulok a hibáimból, de szórakoztat is a varrás. Mindig az eredmény hajt.

Vásárolok is anyagokat, de szeretek turiba is járni, kifejezetten öröm, ha találok valamilyen különleges anyagot és meglátom benne a TÁSKÁT.”

Bár Anna imádja a muzsikát, de varrás közben nem hallgat zenét, azt mondja, ha zenét hallgat, elrontja, amit csinál.

Egy pulcsiból készült táska lépéseit itt láthatjátok:

Anna munkáit szívesen mutatja meg a hobbivarrók csoportjaiban, nagyon sok pozitív visszajelzéseket kap. Ez is ösztönzi, hogy  az újabb táskákat alkosson.

Előtte-utána

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük