DIY

5 perc DIY: Készíts kalászos dekorációt!

A búza, árpa, rozs kalászának gyönyörű, aranyos színe, a szemek ritmusa megnyugtatóan hatnak, belőlük mutatós, természetes dekoráció készíthető.

Annyira szeretem az utak mentén hullámzó búza-, árpa- és rozsmezőket, és az aratás utáni szalmabálák látványát!

Bár, bevallom, amikor a táblák mellett elhaladunk, nem tudom megkülönböztetni ezeket a gabonákat egymástól, de ami késik, nem múlik, így rákerestem. Az alábbi képen látszik a különbség: az első az árpa, a majd a rozs és a búza kalásza.

A perjeféléknek van ilyen füzérvirága, vadon is nőnek hasonló növények, melyek kalászát szintén felhasználhatjuk (ha nem védett növényről van szó) a dekorációk készítéséhez. Ha pedig a termesztett növényekből szeretnénk magunknak, kérjünk valamelyik gazdától egy kis csokornyit. Szárított búzakalászt natúr és festett formában is vásárolhatunk szárazvirágokat árusító helyeken is.

Én háromféleképpen díszítettem a lakásunkat az aranyló kalásszal.

DIY kalászos mécses

4 éve a kukoricacsuhéval dekoráltam a mécsestartót, amit nagyon szerettünk. Most a kalászos is nagy kedvenc lett. Elkészíteni egyszerű, egy nagyobb adag türelemre és jó erős ragasztóra van szükség hozzá.

Amire szükség lesz:

üveg mécsestartó pohár (vagy kisebb befőttesüveg)

kétoldalú ragasztó

kalász (búza, árpa, rozs)

mécses, natúr madzag

Elsőként ragasszuk a mécsesre a kétoldalú ragasztót. Ez legyen jó erős, mert egyébként azonnal leugranak a kalászok az üvegről. Illesszük a kalászt a ragasztóra, majd vágjuk méretre.

Haladjunk szépen körbe, közben célszerű tartani a már felragasztott részeket, mert esetleg meglazulhatnak. Ha készen vagyunk, tekerjük körbe madzaggal a kalászokat és már mehet is bele a mécses, elkészült a természetes dekorációnk.

3D kép

Ez a dekoráció paszpartut is tartalmazó képkeretből készíthető. Ki kell venni az üveget a keretből, majd elkészíteni a kompozíciót úgy, hogy a paszpartu belső oldalán rögzítjük a kalászokat. Ezt követően az üveg nélkül összeszerelni a keretet.

Gyönyörűek a vázában is

Ezt nem hagyhattam ki, mert annyira szépek ezek a kalászok! Ugye?

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡