inspiráció,  média

Nyári szerelmeim

Vedd észre a jó dolgokat!

Bár a napjainkat közvetve szinte folyamatosan követhetitek a blogon,  időnként azért készítek egy kis összegzést, ami arról szól, milyen szuper dolgok történtek velem a bloggal kapcsolatban.

A sort ilyenkor mindig valamilyen, számomra kedves történettel, idézettel, példamesével kezdem:


“Egy antropológus egy afrikai törzs életét, szokásait, kulturáját tanulmányozta már egy jó ideje. Egy nap egy játékot javasolt a gyerekeknek. Megtöltött egy nagy kosarat gyümölcsökkel és egy nagy fa tövébe tette. Majd húzott egy vonalat, jó néhány méterre a kosártól és felsorakoztatta a gyerekeket.

Azt mondta nekik, hogy aki elsőnek ér a kosárhoz, az megnyeri az édes gyümölcsöket.

Anikor elindította a versenyt, nagyon meglepődött azon, ami tapasztalt.

A gyerekek, ahelyett, hogy egymással versenyezve megpróbáltak volna az élre törni, megfogták egymás kezét, és vidáman futottak a célig. Aztán együtt leültek, és megették a gyümölcsöket.

Az antropológus kíváncsian kérdezte, hogy miért futottak így együtt, hiszen a győztesnek több gyümölcs jutott volna, ha egyedül nyeri meg a versenyt.

Az egyik kislány ekkor így válaszolt: “Hogy lehetne egyikünk is boldog, ha a többiek szomorúak?”


És akkor nézzük a nyári listát!

Hufbau-Akker workshop

Egy DIY bloggernek egy barkácsáruház olyan, mint egy gyereknek a játékbolt. Ráadásul a Hufbau-Akker tele van jó termékekkel, így  nem volt könnyű kiválasztani, milyen alapanyagokból dolgozzunk majd az áruház 6. szülinapi workshopján. Brigivel egyeztettünk, terveztünk, aztán izgultunk, hogy mindenki elégedett legyen.

Fotó: Szűcs Brigitta

Ezzel aztán nem is volt gond, és nemcsak az ingyen fagyi miatt. 🙂

Annyira jó volt együtt barkácsolni: volt, aki nagyon sietőben volt, aztán egyszer csak azon kapta magát, hogy már órák óta fest, ragaszt. Volt olyan, aki azt gondolta, hogy nincs nagy kézügyessége, mégis annyira gyönyörűt alkotott! Imádtam a gyerekeket is, ahogyan lelkesen molyoltak.

Az érdeklődők folyamatosan jöttek, így nekem csak egy gombóc fagyinyi szünet fért bele, de nem bántam, mert öröm volt nézni a sok boldogságtól sugárzó arcot.

Blikk Nők Otthon és Kert

Nos, igazán tetreszabott és örömteli feladat volt a Blikk Nők Otthon és Kert magazin szakértőjének lenni környezettudatos témában. Noémivel ismét jó volt együtt dolgozni.

(Vegyész vagyok, és a hulladékgazdálkodás szele is megcsapott, a blogomon ezért (is) szívesen foglalkozom a környezetvédelmi kérdésekkel.)

Nyomtatásban lenni annyira jó dolog!  🙂

DIY Alkotó Energia Albumban

Nemrég egy csodás meglepetést hozott a postás: egy nagyon szép DIY albumot, amiben az én kis sámlim is szerepel. Hát, megdobbant a szívem, mikor megláttam. Gyönyörű album, tele sok-sok lelkes DIY barkácsoló alkotásával.

Plantfie

Nos, Annát már ismeritek, ő az, aki ingyen magokat és virágföldet oszt, lelkesen buzdít arra, hogy felnevelj egy növényt, akiért felelős leszel, emellett növényekkel szelfizésre, és szemlélődésre biztat #veddészre kihívásával.

Annyira király, hogy mi is az ország legnagyobb virtuális közösségi kertjének részesei lehetünk, ráadásul még a szerencse is mellénk állt: a  B2 Collection, és a MomMylife ajándékait is megnyertük.

Cicabarát

Végül pedig szeretnék nektek bemutatni egy cuki cicát, Pulitzert, aki ráadásul jó adag humorral és iróniával nem fél  leírni az élet(e) nagy igazságait. Persze macsakakaparással. 🙂

https://www.instagram.com/p/BXDVXOHgdrX/?taken-by=pulitzermacska

Hasonló bejegyzések:

Készíts hálanaplót!

Vezess hálanaplót!

Az élet szép!

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz (egy kivétellel). Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük