recept

5 perc alatt összegyúrod, 10 perc alatt megsül, 2 perc alatt elfogy

Csupa csokis pöfeteg, isteni finom.

„Anya, ez a süti a kedvencem!” –  felkiáltással fogyott el ez a süti, melyet a lányom névnapjára sütöttem. Egyszerű elkészíteni, csupa csokis, és még jól is néz ki, ez a recept azonnal bekerült a szupertitkos receptfüzetembe. 🙂

A receptet Éva adta közre a sütis csoportban, ahol futótűzszerűen mindenki pöfeteget sütött. Nálunk most sül az újabb adag, addig gyorsan begépelem a receptet nektek is.

Az alapanyagokat – a porcukor kivételével – összegyúrjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztából diónyi golyókat formázunk, majd porcukorban meghempergetjük.


TIPP: A tészta ragacsos, én csak egy kis részletet veszek ki belőle egyszerre és gyorsan dolgozom. Ha tutira akarok menni, formázás után még visszateszem a hűtőbe a golyócskákat kifagyasztom, és utána sütöm ki, így biztosan nem lesz lapos.


Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, ne szorosan egymás mellé (nőni fognak!) .

Kb. 10 perc alatt megsütjük.

Mivel nekem egyszerű gázsütőm van, és tud égetni, kb. 180 fokon sütöttem, és 8 perc alatt készen is volt. Nem érdemes tovább sütni, mert kiszárad. Ez a süti ugyanis akkor jó, ha belül finom puha, kivül ropogós (olyan, mint a brownie).

Ha a sütő nem elég forró, laposak lesznek a golyók.

Isteni. Gyors. Gyönyörű. Csokirajongóknak kötelező. ♥♥♥

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

7 hozzászólás

  • Réka Nagy

    Nekem lapos lett és odaégett az alja. A belseje és a teteje viszont nagyon puha. Nem szeretem a sütőm, soha nem beszámítható 🙁

    • anapfenyillata

      Szia Réka! Lapos akkor szokott lenni, ha nem hideg a tészta, nagyon meglágyul feldolgozásor, és nem elég meleg a sütő. Az enyém gázsütő, és vigyáznom kell vele, mert éget, így én nem a javasolt 200 fokon sütöttem, az első alkalommal kicsit kiszáradt, de már többször készült, így kitapasztaltam, nálam hogyan érdemes ezt sütni. Neked is eztjavaslom, érdemes próbálkozni. 🙂 Szép napot!

  • Takács Betty

    Ma csináltam először!És szuper lett!Mondjuk,én több lisztet (kb.20 dkg-ot ) tettem bele,mert bár minden hideg volt,mégis annyira ragacsos ,hogy nem tudtam összegyúrni.Aztán több mint 2 órát pihent a hűtőben.Miután kivettem és formáztam,forgattam a porcukorban.még egyszer visszatettem a hűtőbe fél órát,és utána sütő.190 fok légkeveréses,és 8 perc.Pufi és repedezett,mint amilyen a Tiéd a képen 🙂 köszönöm a receptet.Legközelebb dupla adaggal kezdem,mert hipp-hopp elfogyott!!

    • anapfenyillata

      Szia Betty! Örülök, hogy ízlett! És köszi, hogy leírtad, te hogy csináltad. 🙂 Egyébként tényleg rettenetesen ragacsos. De a végeredmény megéri.

  • Kormányos Zoltánné

    Kormányosné Ildi

    Azt szeretném megkérdezni, hogy más ízben el lehet-e készíteni ezt a sütit???

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük