5 perc alatt összegyúrod, 10 perc alatt megsül, 2 perc alatt elfogy
Csupa csokis pöfeteg, isteni finom.
„Anya, ez a süti a kedvencem!” – felkiáltással fogyott el ez a süti, melyet a lányom névnapjára sütöttem. Egyszerű elkészíteni, csupa csokis, és még jól is néz ki, ez a recept azonnal bekerült a szupertitkos receptfüzetembe. 🙂
A receptet Éva adta közre a sütis csoportban, ahol futótűzszerűen mindenki pöfeteget sütött. Nálunk most sül az újabb adag, addig gyorsan begépelem a receptet nektek is.
Az alapanyagokat – a porcukor kivételével – összegyúrjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztából diónyi golyókat formázunk, majd porcukorban meghempergetjük.
TIPP: A tészta ragacsos, én csak egy kis részletet veszek ki belőle egyszerre és gyorsan dolgozom. Ha tutira akarok menni, formázás után még visszateszem a hűtőbe a golyócskákat kifagyasztom, és utána sütöm ki, így biztosan nem lesz lapos.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, ne szorosan egymás mellé (nőni fognak!) .
Kb. 10 perc alatt megsütjük.
Mivel nekem egyszerű gázsütőm van, és tud égetni, kb. 180 fokon sütöttem, és 8 perc alatt készen is volt. Nem érdemes tovább sütni, mert kiszárad. Ez a süti ugyanis akkor jó, ha belül finom puha, kivül ropogós (olyan, mint a brownie).
Ha a sütő nem elég forró, laposak lesznek a golyók.
Isteni. Gyors. Gyönyörű. Csokirajongóknak kötelező. ♥♥♥
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
7 hozzászólás
Réka Nagy
Nekem lapos lett és odaégett az alja. A belseje és a teteje viszont nagyon puha. Nem szeretem a sütőm, soha nem beszámítható 🙁
anapfenyillata
Szia Réka! Lapos akkor szokott lenni, ha nem hideg a tészta, nagyon meglágyul feldolgozásor, és nem elég meleg a sütő. Az enyém gázsütő, és vigyáznom kell vele, mert éget, így én nem a javasolt 200 fokon sütöttem, az első alkalommal kicsit kiszáradt, de már többször készült, így kitapasztaltam, nálam hogyan érdemes ezt sütni. Neked is eztjavaslom, érdemes próbálkozni. 🙂 Szép napot!
Kinga
Köszönöm szépen a receptet! Isteni finom lett! 🙂
admin
Szia Kinga! Nagyon örülök, hogy ízlett! 🙂
Takács Betty
Ma csináltam először!És szuper lett!Mondjuk,én több lisztet (kb.20 dkg-ot ) tettem bele,mert bár minden hideg volt,mégis annyira ragacsos ,hogy nem tudtam összegyúrni.Aztán több mint 2 órát pihent a hűtőben.Miután kivettem és formáztam,forgattam a porcukorban.még egyszer visszatettem a hűtőbe fél órát,és utána sütő.190 fok légkeveréses,és 8 perc.Pufi és repedezett,mint amilyen a Tiéd a képen 🙂 köszönöm a receptet.Legközelebb dupla adaggal kezdem,mert hipp-hopp elfogyott!!
anapfenyillata
Szia Betty! Örülök, hogy ízlett! És köszi, hogy leírtad, te hogy csináltad. 🙂 Egyébként tényleg rettenetesen ragacsos. De a végeredmény megéri.
Kormányos Zoltánné
Kormányosné Ildi
Azt szeretném megkérdezni, hogy más ízben el lehet-e készíteni ezt a sütit???