inspiráció,  otthon

Készíts hálanaplót!

„Mitől jó egy nap? Attól, hogy képesek vagyunk meglátni a jót.”

Tavaly – és most megnéztem, majdnem pontosan egy éve, úgy látszik, ez az érzés valahogy mindig márciusban tör rám – már ajánlottam a hálanapló vezetését, mert bizony a pozitív gondolatoknak gyógyító ereje van.

A hálanaplóba írhatjuk a jó dolgokat, amik velünk történtek, írhatunk bele idézeteket, melyek inspirálhatnak, rajzolhatunk bele, ragaszthatunk fotókat, melyekkel elkaptuk életünk apró szépségeit.

Persze a naplót vezethetjük digitális formában is, de már az is megmelengetheti a szívünket, ha rajzolhatunk, színezhetünk, írhatunk, ragaszthatunk a naplónkba. Ez a tevékenység arra tanít meg minket, hogy észrevegyük a jó dolgokat és a negatív gondolkodást pozitívvá változtassuk.

Ehhez a gyönyörű márciusi tervezőhöz hozzájuthatsz a képre kattintva.

Ahhoz, hogy még könnyebben legyen a hálanaplót vezetni, összegyűjtöttem néhány ingyen letölthető kiegészítőt, mellyel még szebbé varázsolhatjuk a kis füzetünket. A letöltési linkek a képre kattintva elérhetők.

Színes címkék, matricák:

Ez a cicás verzió nagyon aranyos:

Ezeket is letöltheted, de akár magad is rajzolhatsz hasonlót.

Itt pedig néhány idézet, az első Janikovszky Évától, ez az egyik kedvencem.

“Ne panaszkodjunk folyton a Jóistennek, őrangyalunknak, vagy annak, akiben hiszünk.Vegyük észre, hogy vigyáz ránk, és legyünk hálásak neki. Köszönjük meg, hogy ha már hülye fejjel felmásztunk a létrára, le is tudtunk jönni.” A folytatást itt találod.

Egyedül azok a korlátok léteznek, amiket te emelsz magadnak. (Omar Epps)

Az élet észrevehetetlen mindennapos csodák szakadatlan sora. (Carson McCullers)

 Célozd meg a Holdat! Még ha elhibázod is, a csillagok közt landolsz. (Phineas Taylor Barnum)
 A pozitív érzések erőt adnak, a negatív érzések elveszik az erődet. (Gary Zukav)

Mitől jó egy nap? Attól, hogy képesek vagyunk meglátni a jót. Hogy örülni tudunk. És attól, hogy holnap is lesz egy nap. Lehet, hogy még jobb, mint a mai. (Janikovszky Éva)

A mosolygós ember sebe gyorsabban gyógyul. Ilyenkor az immunitás megváltozik, a szervezet minden reakciója más. Ez az az állapot, amikor úgy állsz az élethez, hogy a pohár félig tele van, és nem azon siránkozol, hogy úristen, a pohár félig üres. (Csernus Imre)

Az ég nem a csillagoknál kezdődik, hanem a fűszálak hegyénél. (Jókai Mór)

A mosoly egy görbe vonal, amely egyenesbe hozhat mindent. (Phyllis Diller)

Teréz anya: Az élet himnusza

Az élet egyetlen – ezért vedd komolyan!
Az élet szép – csodáld meg!
Az élet boldogság – ízleld!
Az élet álom – tedd valósággá!
Az élet kihívás – fogadd el!
Az élet kötelesség – teljesítsd!
Az élet játék – játszd!
Az élet vagyon – használd fel!
Az élet szeretet – add át magad!
Az élet titok – fejtsd meg!
Az élet ígéret – teljesítsd!
Az élet szomorúság – győzd le!
Az élet dal – énekeld!
Az élet küzdelem – harcold meg!
Az élet kaland – vállald!
Az élet jutalom – érdemeld ki!
Az élet élet – éljed!

♥♥♥
És persze mindez ismét azért jutott eszembe, mert kicsit elrohantam az utóbbi idők jó történései mellett, melyek a bloggal kapcsolatosak.

Bár nem írom le minden hónapban, de már jó ideje benne vagyok a TOP20 legolvasottabb blogok között a cafeblogon.

Hihetetlenül jó érzés, és nagyon szépen köszönöm ezt Nektek, kedves Olvasók. ♥
Túl vagyunk a 6 milliós nézettségen, a Facebook-oldal kedvelőinek száma nagyon közel van a 20 000-hez. 🙂
Nagy köszönet azért, hogy itt vagytok velem, és volt értelme annak a közel 4 évnek, melyet a blognak szenteltem, a mindennapos hajnali 4-kor való felkeléseknek, hogy a család és a munka mellett legyen időm a bloggal is foglalkozni.
Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak, hogy itt vagytok, hogy kommenteltek, külön köszönöm az alábbi olvasómnak a sok-sok visszajelzést, szeretetet, amit kapok (kattints a linkre, hogy megtudd, ki az): http://www.fb.com/profile.php
Az MTVA Családbarát magazin című műsorában. Bár nem tudok minden felkérésnek eleget tenni, februárban egy élő műsor azért összejött.

Februárban a hónap közösségi blogja lett A napfény illata a Cafeblogon.

Nagyon büszke vagyok erre a díjra, hiszen ezt a bloggertársak javaslata, szavazata alapján kapja egy-egy blog. Márpedig a bloggertársak pozitív visszajelzése  különösen jó,  hiszen aki maga is blogot ír, tudja, mennyi örömmel jár, de ismeri a vele járó munkát is. Nagyon szépen köszönöm ezt nekik! ♥


A Paksi Atomerőmű Alkotó energia pályázatán a pályázatommal vásárlási utalványt nyertem.

Nem szoktam pályázatokon indulni, a szavazatgyűjtős verziók eleve felejtősek nálam, de valahogy egyébként sem pályázgatok. Így voltam ezzel a DIY felhívással is, és nem is tudom, miért gondoltam meg magam, de végül a legutolsó napon mégis elküldtem a kis sámlim fotóját és leírását erre a pályázatra. Úgy gondoltam, ha már készen van, miért ne.
Aztán megjelent, hogy közel 2000 pályamű érkezett, én meg legyintettem egyet, és meg is feledkeztem az eredményhirdetésről. 🙂 Annál nagyobb volt az öröm, amikor megtudtam, hogy mégis díjazták az ötletemet.
Szép napot!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

2 hozzászólás

 • Monika Demény Szabó

  🙂 A Hálanapló mindig ösztönöz.:) Köszönöm,hogy írtál róla! Olyan vagyok-de talán még mások is-,hogy hajlamos vagyok hamar elfeledkezni a szép dolgokról és azokról,amikért hálás lehetek.
  Nagyon jó ötlet képekkel díszíteni a hálanaplót!!!Ezt bevezetem.:)
  És óóóóó! Micsoda meglepetést olvastam egy olvasódról! :))))Köszönöm!:)”Alábbi olvasód.” ♥

  • anapfenyillata

   Kedves Mónika! Nagyon örülök, hogy tetszik a hálanapló, bizony sokat jelent, ha rájövünk, a sokféle gond, rohanás mellett, hogy mennyi szép dolog van a napjainkban, és azokat megpróbáljuk meglátni, és értékelni. Hiszen ez az életünk. 🙂 Boldog vagyok, hogy az Olvasók között tudhatlak. És örülök, hogy tetszett a meglepetés. <3

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük