inspiráció,  média

Az élet szép!

Szerencse, vagy szerencsétlenség?

Egy hónapja arra buzdítottam, hogy vezessetek hálanaplót. Most megosztom  az egyik kedvenc példamesémet:

tavasz

„Egy idős földművesnek volt egy öreg lova, amellyel a földön dolgozgatott. Egy nap a ló elszabadult, s eltűnt a dombok között. Amikor a szomszédok kifejezték sajnálatukat a szerencsétlenség miatt, az idős ember csak ennyit mondott:

– Szerencse, vagy szerencsétlenség? Ki tudná azt megmondani?

Egy hét múlva a ló visszatért a dombok közül egy ménes vadlóval, és amikor a szomszédok a földműves szerencséje miatt örvendeztek, ő ismét ezt mondta:

– Szerencse, vagy szerencsétlenség? Ki tudná azt megmondani?

Amikor az idős ember fia megpróbálta betörni az egyik musztángot, leesett a lóról, és eltörte a lábát. A szomszédok megint sajnálkoztak. Nem úgy az idős ember, aki csak ennyi szólt:

– Szerencse, vagy szerencsétlenség? Ki tudná azt megmondani?

Néhány hét múlva bevonult a hadsereg a faluba, és besoroztak minden hadra fogható fiatalembert. Amikor az idős földműves fiát a törött lábával meglátták, lehagyták a listáról. Szerencse volt ez vagy szerencsétlenség? Ki tudná azt megmondani?”

Az én hálanaplóm erről az időszakról így szól:

A blognak nemcsak kedves ismerősöket, olvasókat köszönhetek, hanem barátságot is, ami igen értékes a mai világban. És ugye, milyen boldogságot adhat egy apró figyelmesség is?

barátság

Az én blogbarátnőm Dia, a Masni egyik bloggere és egyébként a Masnit már azelőtt szerettem, mielőtt a lányokat ismertem volna. Diával egy workshopon találkoztam először, aztán összebarátkoztunk. Bár összejárni nem tudunk a földrajzi távolság miatt, azért mindig ugyanonnan tudjuk folytatni a diskurzust, ahol abbahagytuk.

Szóval, a legutóbbi közös workshop alkalmával Diánál volt egy kiradírozható toll, amire én gyermeki lelkesedéssel rácsodálkoztam, és a „húdejónekemiskellilyen” érzés töltött el.

Dia
Fotó: Brandt Dia

A workshop utáni héten kaptam egy kis csomagot, ami már önmagában is meglepetés, hát még, ami benne volt! Dia küldött egy ilyen tollat nekem. 🙂

Ugye, milyen aranyos? Bearanyozta a napom. Persze mindenhova irkáltam, és mindet leradíroztam! hehe.

♥♥♥

A kertészkedést nagyon szeretjük a gyerekekkel, így nagyon megörültem, mikor megismertem Annát, a nolamnaturlabor kitalálóját, és egy igen szimpatikus kezdeményezéssel találkoztam a PlantTogether akció formájában. Anna egyébként csodás, illatos horgolt ékszereket készít.

ültetés

♥♥♥

Egy vidám forgatáson vettünk részt az MTVA, Duna World Család és otthon magazinjával.

forgatás
Köszi, Anita!

A felvétel itt elérhető (14.43 perctől).

♥♥♥

A Nők Lapja Pszichében megjelent egy újrahasznosítós cikkem. Juhuuu! 🙂 Köszönöm a lehetőséget!

Nőklapja

♥♥♥

 Ágitól, a csakcsináldmagadért bloggerétől Dorothy blog díjat kaptam. Nagyon szépen köszönöm. Ági önmaga is  pozitív, mosolygós, és ez jön át a blogról is,amiben pozitív gondolatokat, motivációt ad a pozitív élethez.

Egyik kérdése: Mit írnál le egy számodra tökéletes nap végén? Hát én ezt:


 „Néha a legkisebb dolgok foglalják el a legnagyobb helyet a szívedben.”


Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük