ajándék,  ajándékötlet,  csináld magad,  DIY,  ötletek

5 perc DIY: előszobai dekor feledékenyeknek

Egyszerű, mutatós, bohókás.

A kanadai (és most nem a brit) tudósok  vizsgálata szerint, aki feledékeny,  az szuperintelligens.  (Természetesen,  nem  arról a  kategóriáról van szó, ami már  betegségnek számít.)

A családunk ezek alapján tele van szuperintelligens egyedekkel, egyedül a cicánk, Grafit nem felejt.

A szuperintelligencia viszont nem mindig áldásos, és hogy a hétköznapokban minél kevesebb gubancot okozzon e szuperképesség, az előszobába készítettem egy kis faszeletes emlékeztetőt. Elkészíteni tényleg rövid idő,  a száradási időket meg töltsük ki egy jó könyvvel és egy finom mézes kakaóval.

Imádom a faszeletes projekteket, A nagy DIY könyvben is egy ilyen alkotást készítettem.

Ez a szeretet a gyerekkoromra nyúlik vissza. Mivel akkoriban cserépkályhánk volt, és fával fűtöttünk, így igencsak hamar megtanultam a fahasogatás tudományát. A kisebb tuskókat fejszével, szekercével aprítottam már 10 évesen. Olyan finom illata volt a frissen széthasított fának!

Akkoriban a göcsörtös részeket nem szerettem a fában, de dekorációként manapság nagyon tetszik egy kis szabálytalanság a faerezetben.

Ennél a projektnél – eredetileg tűzifának szánt – akácrönkből indultunk ki, abból való ez a – mára már jól kiszáradt- szelet.

Első lépésként egy kör sablont készítettem: körzővel bemértem a faszeleten a sugarat, majd műszaki rajzlapra felrajzoltam a kört, amit sniccerrel vágtam ki.

Az egyik oldalát lefújtam Pinty Plus visszaszedhető ragasztóval vékony rétegben, majd vártam, míg az oldószer elpárolog (1-5 perc) és a faszeletre simítottam a sablont.

Ezután Pinty Plus fekete táblafestékkel lefújtam, majd, mikor megszáradt, egy újabb festékréteg következett.

Innen aztán már könnyű dolgom volt, a faszelet hátuljára csavaroztam egy kimustrált képkeret akasztóját. Ha neked nincs ilyen otthon, egy dobozos üdítős nyitófül is megteszi.

A feliratot Posca krétafilccel rajzoltam meg.

Neked mi a szuperképességed?

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük