recept

Fügés tortácska, fordítva

Szép is, finom is. Mutass Te is fügét!

Egy kolléganőmtől kaptunk fügét, – köszi, Tündi – amit  Olaszországban ettem életemben először.

Elsőre nem is tudtam, hogy ez a füge, hiszen csak azt a szárított verziót ismertem, amelyiket gyerekkoromban karácsonyi csemegeként kaptunk, és amelyik bordós-barnás, mézédes, kicsit nyúlósan ragadós édesség volt, és hasonló kuriózumnak számított akkoriban, mint a narancs.

1

Nos, időközben megismerkedtem a friss gyümölccsel is, és azt is megtudtam, hogy nálunk is megterem, igaz, kicsit később érik be, mint a déli testvéreik.

A doboznyi fügéből sok mindent ki akartam próbálni, így készítettem ezt a kis tortácskát, kevéske lekvárt, na és persze jól megtömtük vele a pocakunkat is.

2

Hozzávalók egy 18 cm-es tortácskához

 5 dkg cukor
1 db tojás
1/4 csomag sütőpor
7,5 dkg finomliszt
0,5 dl tej
0.25 dl olaj

1evőkanál méz

1 evőkanál cukor

A megmosott fügéket kettévágjuk, majd belemártjuk a méz és cukor elegyébe. Vajjal vastagon kikenünk egy lábast, beletesszük szorosan (na, ez nekem nem sikerült) a mézbe mártott fügét, mézes felükkel lefelé.

 A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd ráöntjük a fügére.

Kb. 180 fokon sütjük, tűpróbával ellenőrizve, hogy megsült-e már.

Szép, finom, fügés. 🙂

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük