gyerek

Élménykert a Derecskei Gyümölcsösben

Programok családoknak, gyerekeknek, egészséges,  ropogós almákkal.

Tavasszal már voltunk a Gyümölcsös kalandokon, most ismét ellátogattunk, mert szerettünk volna magunk is szedni a mosolygós almákból.

4

A gyümölcsösben ugyanis erre is van lehetőség, ugyanis a Szedd magad akció keretében, szeptember 19-től 1 hónapon keresztül lehet almát szedni a Derecskei Gyümölcsösben. De télire az is bespájzolhat az almákból, akinek kevesebb ideje van, ők a hajnali szedésből válogathatnak.

2

Azon túl persze, hogy jóllaktunk a gyönyörű almákkal, jól szórakoztunk a családi programon is.

1

Idén ugyanis különös esemény történt: a Gyümölcsösbe látogatott a Gyümölcskirály, akit elkísért a lánya, Dalma is. Dalma, miközben a fák között játszott, elveszítette az aranyalmáját. Ezt kell a gyerekeknek megtalálniuk, miközben mindenféle kihívás vár rájuk.

Többet azonban nem árulhatok el, aki kíváncsi a mese végére, október 10-11-én ismét keresheti az aranyalmát.

A gyümölcsösben felelős kertművelés folyik, például tele van madárodúkkal a kert, mert a madarak nagyon sok kártevőt elfogyasztanak, így sokkal kevesebbet kell permetezni.

5

Láttunk egy kis kukoricatáblát is, amiről megtudtuk, hogy a kukoricát téli eleségnek szánják a kertben lakó állatoknak: őzeknek, vaddisznóknak, madaraknak.

Van egy olyan terület, ahova olyan bokrokat ültettek, amelyek bogyói a madarak elesége, ezzel kedveskednek nekik, hogy még szívesebben költözzenek a kertbe.

3

A gyönyörű napsütésben egész nap a kertben voltunk, és ismét volt alkalmunk finomakat ebédelnünk a csárdában, ahol a Süni kedvence menü volt a nyerő a gyerekeknél.

7

A családi napon túl Kertpedagógiai program is működik a Derecskei Gyümölcsösben: ide ovis, iskolás csoportok regisztrálhatnak. A foglalkozásokon, a kertlátogatásokon megtudhatják, mi a felelős kertművelés, sünigarázs, és még számos információt arról, hogyan lehet környezetbarát módon gyümölcsöt termeszteni.

 6

Programajánló:

Gyümölcsös kalandok

http://derecskeigyumolcsos.hu

helyszín: Derecske, Rózsakert kert 3.

Kisgyermekes családoknak ajánlom

Ingyenes

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük