inspiráció,  otthon

3 szuper dolog évkezdéshez

Évértékelő, célkitűző, emlékmegőrző.

Megmondom őszintén, nem hiszek az újévi fogadalmakban, a környezetemben legtöbbször azt tapasztaltam, hogy ezek a fogadalmak egy-két hét után legtöbbször abba is maradtak.

  • Éviránytű az évértékeléshez és tervezéshez

Azt viszont hiszem, hogy nagyon hasznos számot vetni az előző évünkkel, kicsit átgondolni, mi is történt velünk, és megtervezni a jövőt. Ehhez 2 éve találtam egy nagyon jó kis füzetet: irányított kérdésekkel segít lezárni az évet, és segít, hogy az álmokból célok legyenek. Az eredetileg szilveszteri baráti összejövetelre született Éviránytű ingyenesen letölthető innen. 

A füzetről itt írtam korábban:

A leghasznosabb, amit az ünnepek alatt csinálhatsz

  • 1 Second Every day, videónapló

Az év végén kétszer is szembesültem azzal, milyen kevés alkalommal fotózzuk magunkat, a gyerekeket manapság. Korábban, míg a gyerekek kicsik voltak, rengeteg fotót készítettünk, manapság viszont sokszor nem kerül elő a gép, pedig lenne mit megörökíteni.

Tavaly a gyerekek adventi naptárában minden napra egy-egy fotó szerepelt, és annyira jó volt visszaidézni, mi történt velünk az évben, hiszen egy részükre már nem is emlékeztünk. Összeszedegetni ezeket a képeket viszont nem volt egyszerű, mivel több telefonon, fényképezőgépen voltak elszórva ezek a fotók.

Így aztán elhatároztam, hogy idén igyekszem tudatosabban megőrizni az emlékeket: méghozzá a 1 Second EVERY Day nevű alkalmazással. Tavaly már mutattam nektek ezt az appot, amit Rékánál, a Habfürdő blogon láttam.

Az app lényege, hogy naponta 1 másodpercnyi videót tudsz vele felvenni a napodról, amiből év végén néhány percnyi anyag lesz.

Bár hihetetlen, de egy másodperc nagyon sok mindenre elég, és egy változatos, izgalmas videó kerekedik ki az évedből.

És ha most legyintenél, hogy mennyire kevés az a napi egy másodperc, akkor íme egy videó, amely az  ötletgazda egy évét mutatja, másodpercnyi történésekből felépítve.

1 Second Everyday – Age 30 from Cesar Kuriyama on Vimeo.

A Calendar nézetben fotókat is közbeiktathatsz a videók közé, ha éppen nem szeretnél aznap mozgófilmet felvenni, vagy egy kép kifejezőbben mutatja a napodat.


Az alkalmazás Androidra ingyenesen itt tölthető leiOS-re innen elérhető.


Érdemes elolvasni Réka (Habfürdő blog) írását a videónaplóról, és az előzményekről, Via (Urban-Eve) ismertetőjét és Iza (160 gramm blog) tapasztalatát az appról, itt pedig 1SE videókat találsz az Instagramon.

  • Üres füzet

Az évkezdés tökéletes alkalom arra, hogy megtöltsd az eddig kincsként őrizgetett üres füzeteidet tartalommal. 12 ötletem is van rá, mihez kezdj vele. Belevágsz?

Mihez kezdj egy üres füzettel?

Kiemelt fotó: Photo by ian dooley on Unsplash

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük