család,  gyerek

10 otthon is elkészíthető jelmezötlet kreatív anyukáktól

Házilag készített jelmezek, rövid leírással.

Nem könnyű dolog évről évre mindig valami új, jópofa és netán még könnyen is kivitelezhető ötletet kitalálni a farsangra.

Nálunk a suli levette ezt a terhet a vállunkról, itt ugyanis csoportos műsor van, a gyerekek osztályonként betanulnak egy koreográfiát, amit, – egy tényleg egyszerű jelmezben – bemutatnak a szülőknek.

Mi szoktunk családi-baráti farsangot is tartani, de ilyenkor a legegyszerűbb kivitelezésre törekszünk, vagy  vicces képrejtvényeket jelenítünk meg.

Az előbbire példa, amikor az egyik ilyen alkalommal kéménynek öltöztem: egy kisebb (hűtőszekrénnyi) méretű kartonra téglamintát festettünk, majd bemásztam a kéménybe, néhány füstölővel a kezemben. Ez a jelmez introveltált  gyereknek sem rossz ötlet: így legálisan elrejtőzhet a dobozban.

Itt mondjuk éppen abbahagytam a füstölgést.

Imádjuk a szóvicces ötleteket is.

Lehetsz például bundáskenyér: csak egy bunda kell hozzá és egy kilós kenyér.  Aztán ott a csavarhúzó: egy madzagra csavart kell kötni, amit aztán húzhatunk magunk után.

Az alábbi jelmezeket kreatív anyukák és apukák készítették gyerekeiknek, hogy örömet szerezzenek nekik, hiszen – bár a szülők nem mindig rajonganak a farsangért – azért a legtöbb gyerek nagyon szereti a beöltözős játékot.

A varázsló nyuszija

Mariannék klassz ötlettel álltak elő: a varázsló nyuszija szellemes, és egyszerűen kivitelezhető ötlet: a cilinder karimája kartonból van, a teteje egy fekete szoknya.

Komróczki Mariann kislányának készítette a jelmezt.

Transformers: robotból autó, autóból robot

https://www.facebook.com/VT/videos/2663608013781024/

Nagyné Balogh Alexa Diána így mesélt kisfia jelmezéről:

„Én csak a gyermekem álmát szerettem volna teljesíteni (mert az ilyet még tudom), őt boldognak látni. Az Optimus elkészítésekor nem is gondoltam, hogy mekkora sikert arat. Az Űrdongó megalkotásakor pedig tudtam, azt a sikert nem lehet überelni… mégis sikerült, a gyermek még egy álma valóra vált.
Remélem lesznek szülők, akik kedvet kapnak, és ők is készítenek hasonló jelmezt gyermeküknek. Nem is olyan nagy dolog ám, mint gondolná az ember elsőre!”

Optimus Prime

Űrdongó

A készítéshez ez a videó adhat segítséget:

Százlábú

A fél pár, vagy kinőtt zoknik jól jönnek ennél a jelmeznél.

Krisztina újságpapírral tömte ki a 15 pár zoknit és jó erősen felvarrta egy nemszeretem kertésznadrágra. Még több megvalósított farsangi jelmezötletet Kriszta blogján is találtok.

Szemők Lisztina Krisztina kislányának készített százlábú jelmeze.

Mérges gomba

Ilyen aranyos, mosolygós mérges gombát ritkán látni. Halász Lilla a gomba kalapját egy régi szalmakalapból, pólóból és maradék anyagokból készítette.

Dobókocka és borsó

Sutyinszkiné Edit általában polár anyagból készíti a jelmezeket, mert könnyű kezelni, elasztikus, nem foszlik és nem bolyhosodik. A dobókocka is polárból van, azzal vannak bevonva a szivacslapok.

Csiga

Túrórudi

Sógórnőjével és kisfiával készítette ezt a jelmezt Baksa-Pál Edina. A készítéshez barna kartont és fehér lepedőt használtak, ez utóbbi a „túró” anyaga és a csomagolása volt.

Halvány lila dunszt

Egy korábban csomagolásra használt, kb. egy 2 m-es átlátszó zsák az alapja a jelmeznek, belsejében lila anyaggal: így üveg hatású lett. A dunszt teteje kartonlap, erre tűzőgéppel rögzítették az „üveg” részt, majd tetejét pöttyös anyaggal díszítették.

Az Egriné Mészáros Katalin készítette jelmez.

Meghökkentő jelmezt készített Horváth Viktória.

A gyerek vállára egy gumival egy kartondobozt rögzített, arra egy kisebb doboz került, ez a váll és a nyakrész. Egy esőkabát ujjait kitömte, kesztyűket varrt rá.

A fejre egy elvágott műanyag dobozt rögzítettek, majd a kitömött kesztyűket a doboz aljánál az esőkabáthoz varrta.

Barbie baba dobozban

Takács Beatrix kislánya különleges Barbie baba volt: ha a jelzett ponton bekapcsolta valaki, akkor még beszélni is tudott.

A baba dobozát az édesapa készítette több doboz felhasználásával. A doboz belsejében két oldalt egy-egy fogantyút is rögzítettek, így  Bea kislánya tudta vinni a dobozt, mobilis volt a jelmez. A dobozt kiegészítőkkel díszítették.

Bea egy kidobásra szánt fekete cipőt pinkre festett, és strasszkövekkel dekorált. A kislány ruháját a meglévő ruhatárából választották, erre csak egy pink szalag került díszítésként.

Hubai Tamásné Anita kisfia papucsnak öltözött:

Lamár Viki kisfia A sikoly című festményt elevenítette meg:

Több, mint 50 ötlet itt:

10 egyszerűen kivitelezhető jelmezötlet farsangra

10 vidám farsangi álarc papírtányérból

15+ ingyenesen letölthető maszk farsangra gyerekeknek

Szép napot!

Fotók: saját, illetve a jelmez készítője. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük