inspiráció,  öko,  újrahasznosítás

Zöld design magyar tervezőktől, neked

Éljen a zöld gondolkodás!

Alkotók a DIP-en

Azzal kezdeném, hogy nemrégiben  kaptam egy üzenetet, hogy szeretnék, ha a hétvégén zsűriznék egy strand szépségversenyen.
Megnéztem a feladót, és még egyszer a szöveget, mert nem hittem a szememnek, hogy így ripsz-ropsz betörtem a szépségiparba a DIY, családi blogommal.

Na, gondoltam, megbeszélem a férjemmel, mit szólna, ha a strandon zsűriznék. Éppen tárcsáztam, mikor végre sikerült elolvasnom rendesen: standokról van szó.  Férj beleegyezett, bár a strand jobban tetszett neki.


A standok egyébként nem is akárhol voltak: azt a megtisztelő feladatot kaptam, hogy a  DIP Design Passage-on dönthettem a hónap alkotójáról.


Vidéki lévén nem jártam korábban  a DIP-en, így előzetesen tájékozódtam, mire is számíthatok: a DIP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, amelyet Budapest belvárosában rendeznek meg havonta.

A kezdeményezés közösségi alapokon nyugszik, a tervezők kezdeményezésére, aktív közreműködésével jött létre, és fontos szerepet kap a fenntarthatóság és a társadalmi szerepvállalás a vásár szervezése, lebonyolítás során.

Most például a vásáron ott volt az Ebremény Kutyavédő Egyesület és Anna is, akivel ismét  közösen ültethettünk a Planttogether  mozgalom keretében.

Szóval eljött a szombat, és nagyon izgatottan vetettem bele magam a vásári forgatagba, ahol Hajgató Sára, az alapító szervezők egyike kalauzolt el, kulisszatitkokat, kiegészítő információkat is adva az alkotókról.  Egyébként az egész vásár tényleg nagyon közvetlen, tele sok-sok gyönyörűséggel, ahonnan nem lehet vásárfia nélkül hazamenni.

A vásáron nagyon sokféle termékkel, alkotóval találkoztam, – de sajnos, mindenkit nem tudok felsorolni – így azok közül válogattam, akik a termékeik készítése során valamilyen formában figyelembe veszik a környezet védelmét is. Na, és persze azt is elárulom, kit választottam a stand szépének. 🙂

BOTANIKA

A Botanika tervezője, Hajgató Sára, akivel korábban  egy közös projektben is részt vettünk, nevezetesen mindketten alkotói vagyunk A nagy DIY könyvnek.

Sára saját maga termesztette festőnövényekkel színezi textíliáit, melyből kendők, sálak, felsők, ékszerek készülnek.

Szolnoki Ágnes

Ági gyönyörű akvarell madárkáit nem lehet nem szeretni. Ráadásul van egy barátunk is, akinek ennél tökéletesebb ajándékot nem is lehetne kitalálni – remélem, nem olvassa ezt a bejegyzést.

Akvarell madártanulmányai a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gondoskodó termékei közé is bekerültek, így akik ilyet vásárolnak, támogatják a Madárbarát Kert programot is.

DIÓBOLT

A fekete-dió minden szeletkéjét felhasználják az apa-lánya műhelyben ezekhez a természetes ékszerekhez a Dióbolt alkotói. A nyakláncokhoz hulladékbőröket hasznosítanak.

Nekem egy régi-régi kirándulás, régi-régi emlékét is felidézte.

SOPHIE BELLO

Kézműves, természetes kozmetikumok, ellenőrzött ökológiai gazdaságból származó alapanyagokból.

És akkor jöjjön a stand-győztes választottam:

EVUS

Filcből készít könyvjelzőket, az anyagot saját maga festi meg, természetes összetevőkből készült festékkel.
Azért őt választottam, mert aki ebben a digitalizált világban kézzel készített könyvjelzőket készít, az nagyon bátor. Vagy tud valamit, például azt, hogy „az olvasó gyerekből gondolkodó felnőtt lesz”.
Nagyon tetszenek a puha filcből készült könyvjelzői, ékszerei, az különösen szimpatikus, hogy növényekkel festi meg őket. A standja, és a termékei is nagyon harmonikusak, természetesek. Modern hímzéseivel pedig kellemes meglepetést okozott.

FeMini box – Húsvéti Gyerekkiadás

A gyönyörű, hazai alkotók termékeit tartalmazó  meglepidobozt egyszerűen imádom. Annyira jó összeállításokat tartalmaz, és mindig találok benne kedvenceket. Legutóbb a Húsvéti Gyerekkiadást bontottuk izgatottan.

Nem csalódtunk az alkotókban: MasniCollection, Vocka, Evuska, Veru, Evelyn Illustrations, Mintamokus, Kövecske ajándék – esküvőre is és a Wanda jewellery. Minden gyönyörű.

A lányom azonnal magához ragadta a MasniCollection pihe-puha kendőjét, amit azóta sem lehetett a nyakából kivenni. 🙂  Mencsi, azaz menő, ennyi a véleménye.

A kisfiamnak a  Mintamokus nyuszigyűjtőzsák jött be, és én pedig nem lehetek elég hálás Szilvinek, a Femini Box „édesanyjának”, hogy gondolt az anyukákra is, ráadásul egy környezettudatos ékszerrel.

Wanda jewellery

Vanda ékszereit kávékapszulából készíti, én egy nagyon vagány színösszeállításút kaptam, melyet már a Trilak sajtótájékoztatóján viseltem is, (és amelyik illik a magyarok legkedvesebb színéhez is: mert ez az info is kiderült a sajtótájékoztatón, de erről már egy másik bejegyzésben fogok mesélni. 🙂 )

Szép napot!
Fotók: DIP Design Passage, FeMini Box, saját. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük