csináld magad,  DIY

Letisztult szépségű, újrahasznos gyertyatartó 5 lépésben

Egyszerűen elkészíthető, maradék gyertyával.

Bár a karácsonyfát már rég leszedtük, az adventi koszorúnk még mostanáig díszítette az asztalt. Most viszont úgy éreztem, itt az ideje elpakolnom, márcsak azért is, mert nagy rendszerezést, szelektálást terveztem dekorációs fronton.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk az adventi koszorúkon mindig marad rövidebb-hosszabb gyertya, mert ezeket sosem égetjük csonkig. Ezek a gyertyamaradékok aztán befőttesüvegekbe kerülnek,  majd valahogy elfeledkezünk róluk,  egy év múlva pedig az újabb koszorúkhoz már nem használjuk őket.

Pedig a hideg és még mindig korán sötétedő estéken  szomjazzuk a meleg hangulatot, egy puha párnát, takarót, egy forró teát, vagy csokit és a melengető fényeket.

És ekkor arra gondoltam, mi lenne, ha ezek, az egykori adventi gyertyák csonkjai adnák meg a hétköznapok fényeit. Csak úgy egyszerűen, feltűnés és mindenféle cicoma nélkül.

A befőttesüveg adta magát, és a tárolási lehetőséget is, már csak egy gyertyatartó rész kellett: ami egy gyertyatű lett – szintén egy régi adventi koszorúból.

1. lépés: Tisztítsuk meg a befőttesüveget, illetve a gyertyatüskét. Nagyon fontos, hogy ne legyen zsírosak, mert nem fog a festék rájuk tapadni.

2. lépés: Fúrjuk ki a befőttesüveg tetejét a gyertyatű méretének megfelelően.

3. lépés: Alapozzuk le a fedelet és a gyertyatűt, én ehhez Novasol Pinty Univerzális alapozó spray-t használtam.

4. lépés:  A teljes száradást követően fújjuk le tetszőleges színre a befőttesüveg tetejét és a tűt. Én Novasol Pinty Plus Evolution akril spray festékkel fújtam le őket. A színeken sokáig gondolkoztam, szóba jött a bronz, fehér, de még a türkiz és a menta is. Végül a fekete mellett döntöttem.

5. Illesszük bele a gyertyatüskét a fedélbe, majd a fonák oldalon ragasztópisztoly segítségével rögzítsük azt a fedélhez. Itt arra kell figyelni, hogy vízszintesen álljon a tüskelap a másik oldalon.

Már készen is vagyunk, jöhetnek a hangulatos esték.

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük