Mézes kakaó: vigyázat, tej nélkül is elfogy!
Egyszerűen mesés, azonnal oldódik, finoman krémes, ellenállhatatlanul finom.
Most, hogy sűrű ködbe borult a város, és reggel dideregve vártam a buszt, elérkezett az idő, hogy bekeverjek egy adagot a mézes kakaóból, amivel esténként pillanatok alatt elkészül a finoman illatozó csokis italom, és amitől mindjárt olyan kerek lesz a világ.
A recept nagyon egyszerű, ráadásul spájzban, hűtőben hetekig eláll és még ajándéknak is nagyon kiváló.
Hozzávalók
400 g méz (én akácmézet használtam)
50-70 g jó minőségű kakaópor
A mézet és a kakaóport habverővel simára keverem, majd üvegbe töltöm.
Csokirajongóknak üzenem, hogy sajnos tej nélkül is finom, így ha nem vigyázunk, hamar eltűnik az üvegből.
Elkészíteni úgy szoktam, hogy felmelegítem a bögrényi tejet, amibe 2-3 teáskanálnyi kakaós mézet csurgatok, majd tejszínnel megkoronázom, és fahéjjal megszórom. 🙂
Szóval itt az idő, tedd el magad télire! Pihe-puha takaró, párnák, egy csodaszép mécses, egy jó könyv, egy forró mézes kakaó és induljon a kuckózás!
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.