csináld magad,  DIY,  inspiráció,  otthon

Szerethető betontárgyakat készít a jánossomorjai lány

Adrienn elárulja, azt is, hogyan készülnek.

Adrienn oldala, az ADIY tele van gyönyörű tárgyakkal, melyeket Adri készített, sokféle technikával, és anyaggal. Ha valami megtetszik neki a neten inspirálódva, elkészíti. Igazi DIY alkotó, napközben adatrögzítőként dolgozik, munka után pedig hobbijának hódol.

A betonba akkor szeretett bele, amikor meglátott egy háromábú kisszéket a neten, ami annyira megtetszett neki, hogy azonnal hozzá kellett látnia.

Fogott egy vödröt, kikeverte benne a betont, majd beleállította a fa lábakat – melyeket egy fanyélből készített – a kikevert betonba, és várt. A megszáradt betonról lefejtette a formát, majd kissé megcsiszolta, diszperziós mélyalapozóval kezelte, és készíen is volt az első betontárgy.

Ezután már nem volt megállás, sorra készültek  betűk, vázák, kaspók, ajtókitámasztók, cicák, tányérok. Ha lát valamilyen érdekes műanyag formát, azt kiönti.

Ha valami a kezébe kerül, néha már úgy néz rá, hogy ebből mit tudna kiönteni, hogy milyen betontárgy készülhet belőle.

“Karácsonyra csillagot öntöttem,  ennek én csináltam kartonlapból a sablont és betixóztam, hogy kiöntéskor ne ázzon át, míg megszárad. A betűsablonom is hasonlóan készült.

Most jön a húsvét, készül nyuszi is, aminek szintén én készítettem el a sablonját.  Ezt lamináló lapból állítottam össze, hogy többet is ki tudjak önteni majd. ” – meséli Adri.

Adriennek nincs kedvenc beton tárgya, mindegyiket nagyon szereti, bármi legyen is az. Azt azért megsúgom, én a cicáit imádom nagyon.

Biztosan sokan vagyunk kíváncsiak arra, hogy miből készíti ezeket a kedves betontárgyakat:

“Baumit szárazbetont szoktam venni, a legkisebb kavicsméretűt. A kisebb tárgyak esetén átszitálom, hogy a nagyobb kavicsok ne kerüljenek bele, mert így szebb felületet kapok.

A széknél bennehagytam, mert ott úgyis az aljára kerültek, leültek a nagyobb darabok. Elég sok dolgot öntöttem már és így sikerült kikísérleteznem.”

Adrienn terve az, hogy tovább kísérletezik ezzel az anyaggal, újabb és újabb formákat létrehozva.

Fotók: ADIY

Adrienn Facebook oldalát itt, Instagram oldalát itt találjátok.

Szép napot!
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük