inspiráció

10+2 kérdés a blogról

Rendhagyó 3. blogszülinapi összefoglaló.

A blogszülinapra valahogy mindig későn eszmélek, lehet amiatt, mert nyáron van, és ilyenkor valahogy felborul a napirend, szabadság, kert, nyaralás, szóval sokszor arra ébredek, hogy hoppá, blogszülinap.

Most se volt ez másképpen, és bár már a Facebook oldalon kicsit ünnepeltünk, itt is szeretném megköszönni nektek, kedves Olvasók, hogy itt vagytok, hogy velem ünnepeltek. Köszönöm! ♥

blog7_2013
2013-as design

A blog indulásának hátteréről már írtam korábban,  most néhány számadat következik:


Statisztika


Szinte hihetetlen, hogy több, mint 5 milliószor kattintottatok az oldalra! (5 240 753 volt a nézettség, Google analitics,  a cafeblogos időszaktól).

És még néhány adat: 15 606 facebook rajongó,  828 poszt, 1 könyv =Highlights of Hungary 2015, az év legkreatívabb projektje 3. helyezés, sajtómegjelenések (Kismama magazin, Nők lapja Psziché), tévés fellépések (RTL Klub, MTVA, TV2), számos online megjelenés (nlc.hu, babaszoba.hu, marie claire.hu, Startlap.hu, cafeblog.hu).

blog9_2014_1
A blog 2014-ben

Magam is meglepődtem, hogy hány országban olvasnak (kék színnel, nem nagyon látok fehér foltot 🙂 ):

ország

A TOP 10 az országok sorában: Magyarország, Románia, Németország, Szlovákia, Anglia, USA, Ausztria, Szerbia, Hollandia, Svájc.

Néhány kedvencetek a 3 év alatt:

Panírozz 5 perc alatt

15 fantasztikus ötlet a kertbe

Ajándékötletek anyák napjára gyerekeknek

Gyurmavarázs: szuper gyurmák házilag

25 kihagyhatatlan őszi ötlet gyerekeknek

Hófehér csodagyurma házilag: karácsonyra is kötelező

lájk-424x600


10+2 kérdés


Bár a blogolás mikéntje legtöbbször a bloggertársakat érdekli, most egy kis betekintést nyerhettek a kulisszák mögé.

Nagy elismerés, ha a munkádat egy másik blogger díjazza, hiszen ők ismerik az érem másik oldalát is. Még korábban kaptam Suz’n-tól,   a Suz’n világa bloggerétől egy ilyen bloggerdíjat, amit ezúton is köszönök. Suz’n 10+2 kérdést is feltett nekem a bloggal kapcsolatban, melyekre most válaszolok.

Melyik része a blogolásnak az, amitől szívesen megszabadulnál, ha tehetnéd (munkafázisra gondolok)?

A képek kicsinyítése, válogatása, vagyis az utómunkálatok. Ja, és az elpakolás. Ha egy DIY projekt készül, a fotózás miatt sokkal több minden kell hozzá (kiegészítők, fotóháttér, stb.), ami miatt ez idő alatt egy kissé lomosabb is a lakás, főleg, ha a gyerekek is beszállnak.

Melyik az a műfaj, stílus, ami nagyon tetszik, ám úgy érzed képtelen lennél rá, hogy alkoss benne?

Minden eredeti, kreatív stílus, műfaj tetszik, de a  nagyon magánjellegű, vagy lélekbúvár típusú bejegyzésekre a jelen állapotomban képtelen lennék.

Honnan inspirálódsz?

Mivel évekig fejlesztőmérnökként dolgoztam, a kreativitás munkaköri kötelesség volt.:-)

Maca1
A Fejlesztés (R&D) csapata

A kreativitást a gyerekek is nagyon felerősítik, mert egyrészt mindig új helyzetek elé állítják az embert, másrészt kell nekik énekelni, rajzolni, táncolni.
Az ötletek egyrészt sajátok, másrészt esetleg valahol látok valamit, amit továbbgondolok, az utóbbi időben pedig a net ad nagyon sok ötletet.
Gondolkodásomban sokat segített az IKEA is, hogy például rájöjjek, minden arra való, amire használják.
Úgyhogy nagyon sokféle inspirációs lehetőség van. Arra biztatok mindenkit, nyugodtan gondolkodjon szabadon, írja le az elsőre irracionálisnak, értelmetlennek tetsző gondolataidat is, mert legtöbbször az ilyenekből születnek a legjobb dolgok.

Tanulod-e tudatosan (nem arra gondolok, hogy okulsz mások hibáiból, hanem utánaolvasol, kutatsz) a blogolást bárhonnan?

Family2003_01_038
Itt még zenésznek készültem. Na jó, nem is. 🙂

Igyekszem minél többet megtanulni, és tudni, ebben elsősorban a bloggertársak segítenek, illetve a cafeblog workshopjain tanultam nagyon sokat.

Van-e példaképed írás terén? Ki az?

Ha konkrétan a blogírásról van szó – és az írásról kifejezetten – nagyon szeretem Via (Urban-Eve) stílusát, és imádom Evelin (Rejtelmek) humorát.

A legdühítőbb bloggerszokás szerinted?

Nem szokás, de amit nagyon nem kedvelek, az a hiteltelenség, és a nagyképűség, pontosabban az alázat hiánya.

Félsz-e attól, hogy negatív hatás, következmény járhat a blogolással? Mi a félelmed?

Mindenkit, aki kiteszi magát a nyilvánosság elé, érhet negatív hatás. Vannak trollok, „jóakarók” mindenhol, ezt meg kell tanulni kezelni.

Mi az, ami a legjobban tetszik mások blogjain (poszttípus, designelem, ábra, bármi) és nálad nem szerepel?

A blogdesignt szívesen alakítanám, nagyon sok gyönyörű blog van, ebben a tekintetben azonban a használt blogfelületnek – ellentétben például egy saját bloggal- vannak korlátai. Szóval a design-ról van elképzelés, de attól még messze vagyok.

vers
A barátnőm, Edit verse a blogszülinapra.

Van-e blogos álmod?

Hogy legyen időm megvalósítani mindazt az ötletet, elképzelést, ami még bennem van.

Mit gondolsz a jelenlegi bloghelyzetről?

Nagyon sok blog van, nagyon sok jó blog van. Azt gondolom, idővel csökkenni fog  a blogok száma: blogot hosszú távon fenntartani nem kevés idő, és nagyon sok munka. Ráadásul a nézettség miatt sokan elkedvetlenednek.

Én például immáron 3 éve minden reggel 4-kor kelek, hogy legyen időm a bloggal is foglalkozni. Ezen kívül, mivel főállásom van, a DIY projekteket gyakran hétvégén készítem, melyek a fotózás miatt sokkal hosszadalmasabbak.

Szóval nagyon sok munka van egy ilyen blogban: elkészíteni, fotózni, utómunkálatok a képekkel, megírni. És mindezt kedvvel, lélekkel, szeretettel. Ha ez utóbbiak hiányoznak, nem is érdemes csinálni.

Kaptál-e valaha kritikát a blogod miatt olyantól, aki nem foglalkozik hasonlóval? Hogy érintett?

Nem emlékszem ilyenre, de azt megtanultam, hogy a magánéletemben minél kevesebbszer hozzam fel a blogot, mert ami nekem hobbi, fanatikus kedvenc, másnak esetleg kevésbé érdekes lehet. Blogolásról más bloggerekkel lehet jót beszélgetni. ♥

Mikor iratkozol fel egy blogra?

Ritkán. Van kb. 5 blog, amire rendszeresen ránézek, de idő hiányában inkább a Facebook csoportokban szörfölök, és ha valamit érdekesnek találok, azt elolvasom.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük