Kánikulában tökéletes: uborkás limonádé
Igazi vitamindús hűsítő.
Bár ez a limonádé mostanában divatos, nekem a gyerekkoromat idézi. Mert ugye, mifelénk a májas hurkába cukrot tettek, az uborkasalátába pedig cukrot és citromlevet. Így aztán, amikor először 5. osztályos koromban világot láttam, – igaz, ez még akkor csak az országot jelentette – igencsak elcsodálkoztam azon a fura szokáson, hogy az uborkasaláta ecetes volt, pirospaprikával a tetején, az pedig maga volt a szentségtörés, hogy egyesek meg tejfölt használtak hozzá.:-)
Azóta persze mindkettővel megbarátkoztam, és az uborkás limonádé, – mely az uborkasaláta levét idézi, egy kis csavarral- nagy kedvencem.
Tudtad? Az uborka kiváló gyulladásgátló, serkenti az emésztést, javítja a veseműködést.
Íme a gyors recept egy különleges, hűsítő limonádéhoz.
- 1 db szép friss uborka
- 1 citrom
- cukor vagy méz, ízlés szerint
A citromot kifacsarom, majd az uborkából kb. 5-6 cm részt szintén kifacsarok a citromfacsarón. Ezt kb. 1,5 literre töltöm, majd feloldom a cukrot (vagy a mézet).
A maradék uborkát felszeletelem, és mehet a limonádéba, az egész pedig a hűtőbe.
Tartalmas, és finom hűsítő a kánikulában. Díszíthetjük egy csöppnyi mentalevéllel, vagy citromfűvel.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.