Illatos, zamatos ajándékok a kertből
Saját termesztésű fűszerekkel sokkal finomabb az étel. A begyűjtött fűszereket megszárítva eltehetünk egy csöppnyi „nyár-ízt” télire is, és adhatjuk ajándékba is ezeket.
A kertben a régi homokozóból egy csöppnyi fűszerkertet alakítottunk ki: van itt levendula, kapor, orvosi zsálya, citromfű, bazsalikom.
Bőségesen teremnek, így jut belőle szárításra is. Ezeket csokorba szedve, lógatva szárítom, jól szellőztetve.
A szárított fűszereket most papírtasakba tettem, egy papírkoronggal, kalligrafált címkével díszítve. Az ötletet egy Praktika cikk adta.
A tasakba levelekre szedve tettem a szárított növényeket.
Papírtasakot készíthetünk saját magunk is, az alábbiak szerint.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.