Most a legfinomabb a paradicsom: így rakd el télire
Hétvégén készült nálunk a paradicsomlé, üvegben a szárított paradicsomok, és a lecsó.
Mivel most a legjobb a paradicsom, érdemes eltenni télire is. Mutatom, én miket készítek.
Paradicsomlé
A paradicsomléhez Gizi mama receptjét használom (katt ide érte), azzal a különbséggel, hogy tartósítószert nem adok a paradicsomléhez már. Amióta megvan a sütőkövem, itt fertőtlenítem az üvegeket: a kimosott és teljesen száradt üveget 100 fokon hevítem, a megtöltött üvegeket ebben dunsztolom, forrón teszem be, és itt hagyom kihűlni.
Ez a sütőben sült paradicsom isteni finom lesz a magvaktól. Télen aztán csak kifőzök egy adag tésztát, ráborítom a paradicsomot, sajttal megszórom és már kész is az isteni vacsora. A férjem kedvence.
Egy csöppnyi Olaszországot varázsolunk mindig az asztalra az olajban eltett szárított paradicsommal.
Házi ciabattára kenve isteni!
Ha paradicsomlevet készítek, ilyen alap is készül, mert imádjuk ezt az ételt, és így gyorsan elkészül majd. A paprika friss, ropogós marad.
Ha pedig valami igazán finom paradicsomot sikerült termeszteni, érdemes eltenni a magját. Csakhogy a paradicsom magját nem elég egyszerűen csak eltenni… Kíváncsi vagy, hogyan kell? Katt ide érte.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.