gyerek,  iskola

Hogyan tanuljuk meg a hónapokat?

Az idő múlása ovis, kisiskolás szemmel.

Az elsős kisfiam megbetegedett, így, miután kicsit jobban lett, hozzáláttunk az iskolai tananyagok bepótolásához. Matematikából az idő múlása a téma, aminek nagy részéről sokat beszélgettünk már ovis korában, de a hónapok neveit, sorrendjét még nem tudja, így azt meg kellett tanulni.

3

Nagyon szeretjük Marék Veronika meséit, különösen Kippkopp és Tipptopp kalandjait. A Kippkopp és a hónapok meséből sokat tanulhat a gyerkőc a világról, az évszakokról, és a hónapok neveit is könnyebb megtanulni a történetek kapcsán.

1

Kavicsokat rajzoltunk, ahogyan az a könyvben is van.

2

4

A mesékkel, a könyv végén található mondókával, és a kavicsokkal könnyebb a hónapok memorizálása.

5

A sorrendiség gyakorlására nagyon szerettük a Bomba játékot:

konyhai időzítőt felhúztam, majd egy labdát dobtunk egymásnak, miközben a hónapok neveit kellett sorban mondani. Akinél csörög az óra, annál robban a bomba, így mindenki igyekszik minél hamarabb mondani a hónapot, mert csak akkor dobhatja a társának a labdát.

Készítettünk még hónap, évszak tárcsát is, ezt majd legközelebb mutatom. A lényege, hogy kartonból kivágtunk 3 kört, melyre az évszakok, hónapok, illetve jellemzők (gyümölcsök, zöldségek, szülinapok, ünnepek) kerültek, ezeket kellett megfelelően összeforgatni.

Végül ebbe az ingyenesen letölthető, mozgásos társasjátékba is bekerült a hónapos feladat: tyúklépésben haladva kell a hónapok neveit sorolni, ha ezt a feladatkártyát húzzuk.

társasjáték2-1-600x503

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük