gyerek,  játék

Letölthető társasjáték: garantált jókedv a családnak

Sok nevetés,  fejlesztés, és nem mellékesen a Stikeez figurák is feladatot kapnak.

1

A gyerekeim mindent gyűjtenek: a kavicsokat, a botokat a parkból, na, és persze a különböző figurákat, bélyegeket, melyeket a vásárlások után adnak  a különböző áruházláncok, vagy a csokitojásban fellelhetők.

Szerencsére azt már elértük, hogy nem követelik a teljes gyűjteményt, és csak amiatt nem veszünk meg semmi, számunkra felesleges dolgot, mert dupla figura jár érte.

Szóval így is van azért néhány mütyür, jó, nem néhány, egy nagy doboznyi.

A  Lidl akciójában gyűjtögetett Stikeezekkel jókat játszottak, és még nekem is megtetszett az, ahogyan tapaszthatóak különböző felületekre. Nálunk feltűntek a hűtőn, mosógépen, asztalon, és a legváratlanabb pillanatban „ugrottak” az ember lába elé.

A jópofa figurákhoz pedig két társasjátékot is szerkesztettem. Mindkettőt A4-es papírra kell kinyomtatni, és le kell laminálni, hogy a Stikeezek rá tudjanak tapadni. De játszhatunk más figurákkal, gesztenyével, makkokkal is.

Az irány, illetve feladat kártyákat nyomtatás után szintén célszerű laminálni.

A túlsó part

A játék célja:

A Stikeezek szülinapra indulnak, de ahhoz, hogy fel tudják köszönteni az ünnepeltet,  át kell kelniük egy csodás tavon. A tavirózsa levein egyensúlyozva elérhetik a partot. Igen ám, de időnként felbukkanak a sárga békák, és csak akkor léphetnek tovább, ha megoldják a feladatokat.

A játék menete:

A játékosok felváltva dobnak dobókockával, és a dobásnak megfelelően lépnek. Ha sárga békára ugranak, húzniuk kell egy feladat kártyát. Ha a feladatot teljesítik, kapnak egy Stikeezt.

A játék akkor ér véget, amikor valaki átjut a túlsó partra, vagyis a célba ér. Aki először ér a célba szintén kap egy figurát.

A játék győztese az, akinek a legtöbb figurája van.

társasjáték2-1

Ki a partra!

Ez a játék fejleszti a tér-irány érzéket, mozgást, és összehozza a családot. És a végén kiderül, hogy anya is tud bukfencezni. 🙂

társasjáték

 A játék célja: A Stikeezek egy tó közepén rekedtek, szeretnének kijutni a partra. Ezért a tavirózsák leveleire ugrálnak, igen ám, de néha feltűnnek a sárga békák, akik csak akkor engedik tovább őket, ha teljesítik az általuk kért feladatokat.

A játék menete:

A játékosok a Start mezőből indulnak. Húznak egy iránykártyát az összekevert pakliból, majd annak megfelelően lépnek. A sarkok felé lépés átlós lépést jelent, kivéve, ha a sarkokkal párhuzamosan állunk, ekkor értelemszerűen fel, vagy le kell lépni.

Amennyiben sárga békára lépünk, húzni kell egy feladatkártyát. Ha sikerült a kártyán lévő feladat, a játékos kap egy Stikeezt.

Ha valaki kijut a partra (a játékos mező bármelyik oldalán) szintén kap 2 Stikeezt.

A játék akkor ér véget, amikor valaki kijutott a partra, vagy elfogytak a nyeremény figurák. Az nyer, akinek több figurája van.

 Letöltések:

KI A PARTRA  társasjáték!

Feladat kártyák

Irány kártyák

A túlsó part játékot a képre kattintva, képként mentheted le.

Jó szórakozást!

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

2 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük