recept

Ibolya, orgona, bodza: a legjobb szörpök virágokból

Nemcsak szépek, illatosak, de finomak is. Gondolj már most a nyárra, és készíts ízletes, különleges frissítőket!

Egyes virágok ehetőek, melyekből köretek, édességek, szörpök készíthetők. Fontos szabály, hogy a virágokat ne forgalmas út mellől szedjük, illetve ne legyenek permetezettek, betegek a növények.

Ibolyaszörp

Az első ehető virág a márciusban megjelenő ibolya. Az ibolyák közül az illatos ibolyát gyűjtsük, egyrészt a kívánt gasztroélményhez hozzájárul az illat is, másrészt természetvédelmi szempontból, hiszen vannak védett ibolyák is.

P1170196

Orgonaszörp

Az orgonáról az embereknek az anyák napja és a ballagás jut eszébe, meg a kellemes orgonaillat, ami bejárja a lakást, ha egy csokor orgona kerül a vázába. Azt viszont, hogy ehető és finom szörp is készíthető belőle, talán kevesebben tudják.

P1180556

Pitypang szörp:

A gyermekláncfű szinte minden része felhasználható, levele kitűnő saláta, vitaminokban gazdag és gyógyító hatású gyomnövényünk virágából  pedig  isteni szörpöt készíthetünk.

3

Bodzaszörp

A bodzaszörpöt talán nem kell bemutatni, ha kíváncsi vagy egy szuper egyeki receptre,  a titkos receptfüzetemből, katt ide.

SAM_2064

+1 tipp: Citromfű szörp

A citromfű  kertünk régi, csendes lakója,  a kezdő kertészek álma, mert nagyon hálásan növekszik, szaporodik, minden különösebb kényeztetés nélkül. A gyerekeknek nagyon tetszik, hogy megdörzsölve finom citrom illatú lesz, erre minden évben rácsodálkoznak.

Bár nem virágszörp, de mostanában már elérhetőek a citromfű levelei, amiből gyógyhatású szörp készülhet.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük