gyerek,  játék,  lego

Lufi hajtású autók: építsd meg Lego-ból

Máté fiam különleges, már ami az érdeklődési körét illeti. Már egészen kiskorában a műszaki dolgok  iránt érdeklődött: a boltban nem a játékosztályon, hanem a szivattyúknál, fűnyíróknál, és ventilátoroknál időztünk hosszasan. Be kell vallanom, sokszor próbára teszi műszaki, elektronikai tudásomat kérdéseivel. 🙂
Ezért a játékainak is elég kreatívnak kell lenniük: legyen bennük valami fizika, elektronika, mechanika feltétlenül, ja és szerelhetők legyenek. Ezért szeretjük a Kids Lab játékokat.  Most lufi hajtású autóval versenyeztünk, amit Lego-ból is megépítettünk, melynek ötletét az All for the boys blogon láttam. Versenyre fel!

Az építést az egész család  együtt csinálhatja, apát se hagyjuk ki ebből a kreatív építős játékból.

Íme a mi verziónk. Amit tanácsként tudok adni, az az, hogy jó erősre építsük az autót. A lufinak egy kétrészes kockányi lyukat hagyjunk ki, és az autó legyen elég hosszú, hogy a felfújt lufi is elférjen rajta. Lufiból a csepp alakú a jó.
Ha kész az autó, indulhat a verseny!
Ez a Kids Lab autó:

Elkészülni, vigyázz,kész, rajt!

Ja, és mellesleg elmesélhetjük, hogy milyen elv szerint működik ez a jármű (Newton 3. mozgástörvénye), hogy a rakéta hajtóművek működési elve megegyezik a lufiautóéval. Illetve azt is, hogy a tűzoltófecskendőt azért kell két erős tűzoltónak tartani, mert amikor belőle nagy sebességgel kispriccel a víz, a kiáramló víz hátrafelé löki a fecskendőt.

Szép napot!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük