inspiráció

Zene a szemétből

Az ember szíve összeszorul, torkában gombóc… És közben úgy érzi, nincs csodálatosabb azoknál az embereknél, akik a egy Paragua-i szeméttelep környékén élnek, a  szemétből varázsolnak csodálatos zenét, és csillogást a gyerekek szemébe. Ne hagyd ki az alábbi videót!

A videó olyan  Cateurában élő gyerekek, emberek története, akik a szeméttelep mellett élnek és ott dolgoznak. Favio Chavez, – egy helyi zenész – készítette el a hangszereket a szemétből, így született meg a hegedű, cselló. Cateurában egy hegedű többe kerül, mint egy egész ház. A Landfill Harmonic dokumentumfilm egy zenekar életét követi nyomon, egy olyan zenekarét, ahol a gyerekek szemétből készült hangszereken játszanak.
A Recycled Orchestra/Újrahasznosított zenekar annyira népszerű lett a gyerekek körében, hogy egy adott pillanatban több volt a zenész, mint a hangszer. A csapat már a világ több pontján adott koncertet, sőt, egy dokumentumfilm is készül már róluk, ami valamikor 2014-ben készül el.

Kövesd a zenekart a Facebook-on is:

https://www.facebook.com/landfillharmonicmovie?fref=ts

Szép napot!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Forrás: 1, 2

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük