csináld magad,  DIY,  gyerek,  nyár,  öko,  újrahasznosítás

Hogyan készíts karkötőt PET palackból?

PET palack, körömlakk, anyagmaradékok: csak ennyi kell, és kész a szuper újrahasznosított karkötő. Ezt nem fogod kihagyni! 🙂

Két videót mutatok, melyek alapján Te is könnyedén elkészítheted a nyári karkötődet, de a gyerekek lekötésére is kiváló. Karkötők anyának és a gyereknek.

PET-palack 2

Körömlakkos karperec palackból

A nyári vakációra már június elején készülünk, kisakkozzuk, ki, mikor, hol vigyáz a gyerekekre. Amikor rajtam a sor, mindig kreatívkodunk kicsit, amihez az ötleteket már korábban begyűjtöm.

Mikor kb. egy hónapja megláttam ezt a videót, rögtön ki is próbáltam. Már csak azért is, mert amikor tolltartót készítettünk PET palackból, az egyik Olvasó javasolta, hogy használjunk meleg vasalót a palack szélének eldolgozásához, és a filmet látva már nem voltak kétségeim, hogy működik.

A próba már csak azért is jó volt, mert én 1,5 literes palackból készítettem el a prototípust, ami még az én csuklómra is óriási volt. 🙂

Amire szükséged lesz:

 maradék körömlakk

PET palack (1-0,5 literes)

vasaló

ragasztószalag

olló

A videó alapján biztosan el tudjátok készíteni, én inkább a tapasztalatainkat írom le.

A körömlakkal való festéskor  első rétegben nem lett olyan tökéletes a fedés, és a szín sem volt egyenletes. A második, (illetve harmadik) réteg már sokkal szebb lett.

Kipróbáltuk akrilfestékkel is, ez is hasonló eredményű volt.

2
Gyerekekkel készült. A kék és az arany színűt akrilfestékkel festettük.

Ha gyerekekkel készítjük, érdemes szabadban, vagy jól szellőző helyiségben dolgozni, és a műveletek előtt beszerezni körömlakklemosót. Nálunk Máté erősen kilakkozta a kezét, karját, de még a füle mögé is került a vörös lakkból. 🙂

Egyébként a gyerkőcöknek tetszett, nem győztem gyártani a PET karikákat. Ja,  mert  a vágást, „vasalást” felnőtt végezze, természetesen.

Fesztiválos karkötő palackból

A nyár a fesztiválok időszaka, amikor egy kis bohémság, vidámság is nyugodtan belefér az öltözködésünkbe is. A maradék anyagdarabokkal körbetekert, ragasztott karkötő sokféle lehet, és viselni is kellemes. Szuper újrahasznosítás.

Anita, az Inspirációk bloggere megmutatja azt is, hogyan készíts PEt palackból menő karkötőt. Nekem ez a verzió nagyon tetszik és a megoldás talán gyerek, és anyuka barátabb :-), így ilyet mindenképpen készítünk a gyerekekkel.

https://www.youtube.com/watch?v=3m0pUKOzRF4

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük