csináld magad,  DIY,  öko,  Spóroló,  újrahasznosítás

Így készíts tolltartót PET palackból!

Ha egyszerű, filléres, környezetbarát és nagyon praktikus tolltartót/tárolót szeretnél, tarts velem. 🙂

11

Hozzávalók:

Alapanyagként erősebb üdítős dobozra van szükség, a nagyon vékony, törékeny verzióból nem jó erre a célra.

Kell még egy kis anyagdarab (kb. 15-20 cm * a palack kerülete +3 cm: meg ne ijedj, hogy geometriai számításokat kell elvégezned, egy fonalat körbetekerve könnyen lemérheted, mekkora anyagra van szükséged).

Szükséged lesz még a következőkre:

vastagabb cérna, tű, lyukasztó , ár, vagy térképtű, kés vagy olló, öngyújtó

1

Vágd el a kívánt magasságban a palackot.

2

Egy öngyújtóval óvatosan perzseld körbe az éles, kiálló részeket. Csak óvatosan, mert a láng könnyen  belekap a palackba és oda lesz a szép, egyenletes perem. Érdemes az éles “bevetés” előtt a levágott részen gyakorolni kicsit.

3

Ha átestél a tűzkeresztségen, lyukaszd körbe a pereme mentén (kb. 1 cm-re a széltől) a palackot egy árral, vagy kisebb lyukú lyukasztóval. Ezek segítenek majd a textilt rávarrni a palackra, így ne legyenek óriásiak.

4

Ezután készítsd elő az anyagot: duplán visszahajtva varrj egy madzagbehúzót (vagy hogy hívják), majd varrd meg a hengert is.

5

6

A képen látható módon húzd rá a megvarrt szoknyát a palackra:

7

Hajts vissza az anyagot a peremnél, és varrd az anyagot a palackhoz.

8

Ha kész, már csak fel kell hajtani a szoknyát és mehet bele ceruza, filctoll, apró játékok, figuragyűjtemény, szóval mindenféle holmi.

10

9

A horgolni szeretőknek itt egy horgolós megoldás, igaz ugyan, hogy ez nem zárható:

31

Ötlet innen.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz (1 kivétellel, ennek forrását a képre kattintva érheted el.). Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

2 hozzászólás

 • Heicman Zsuzsanna

  Az öngyújtó kicsit veszèlyesnek tünik. Valahol olvastam, hogy forró vasalót a palack felè tartva is egyenletesebbè tehetö a vágás.

  • Rácz Anikó

   Kedves Zsuzsa! Jó ötlet!!:-)
   Felnőtt kezében nem veszélyes egyébként az öngyújtó sem veszélyes, mert ezek a műanyagok zsugorodnak, nem égnek, inkább az a baj, hogy könnyen lehet, hogy nem lesz egyenletes a felület, ha a láng nyelve beleharap a palackba. Mi azt próbáltuk ki, hogy a gázra tehető vaslapra (melyet felmelegítettünk), nyomtuk a palackot. Ezzel is óvatosan kell bánni, mert ha rányomjuk a forró vasra, gyorsan összependerül, zsugorodik. Azt viszont nem próbáltuk, hogy mi történik, ha nem nyomjuk rá, csak a közelébe tesszük. Érdemes lenne kipróbálni. Köszönjük az ötletet! 🙂 🙂

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük