Készítsünk kocsonyát!
Kihagyhatatlan téli kaja! Vállaljuk fel a disznóságot!
Nálunk telenként egyszer biztosan készül kocsonya, mert nélküle nem lenne igazi a tél, mert így volt ez még a gyerekkoromban is, és mert szeretjük.
Hozzávalók:
1,5 kg kocsonyahús (füle, farka, köröm, csülök, bőrke)
0,5 kg sovány sertéshús
0,5 kg füstölt hús
1-1 db sárgarépa, petrezselyem
1 fej vöröshagyma héjastul
2-3 fokhagyma
só, egész bors, 1 babérlevél
A húsokat alaposan megmossuk, majd feltesszük főni (kb. 4 ujjnyira lepje el a víz a húst), mikor felforrt, lehabozzuk, majd beletesszük a zöldségeket, fűszereket is. Lefedve kis lángon, lassan puhára főzzük. Ez beletelik legalább egy fél napba, de ha kocsonyát főzünk, ne siessünk. 🙂
Ha megfőtt, a felesleges zsírt lekanalazzuk, a húst kicsontozzuk, majd kiporciózzuk. Régen mélytányérba tettük, de ma már ételtartókba, hogy lefedve tudjuk majd tárolni. Hideg helyre tesszük és türelmesen kivárjuk, míg megdermed. 🙂
Nálunk általában a másnap reggel kocsonyával kezdődik, kicsit megpaprikázva a tetejét, vidáman megesszük. 🙂
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.