recept

Készítsünk kocsonyát!

Kihagyhatatlan téli kaja! Vállaljuk fel a disznóságot!

1

Nálunk telenként egyszer  biztosan készül kocsonya, mert nélküle nem lenne igazi a tél,  mert így volt ez még a gyerekkoromban is,  és mert szeretjük.

Hozzávalók:

1,5 kg kocsonyahús (füle, farka, köröm, csülök, bőrke)

0,5 kg sovány sertéshús

0,5 kg füstölt hús

1-1 db sárgarépa, petrezselyem

1 fej vöröshagyma héjastul

2-3 fokhagyma

só, egész bors, 1 babérlevél

A húsokat alaposan megmossuk, majd feltesszük főni (kb. 4 ujjnyira lepje el a víz a húst), mikor felforrt, lehabozzuk, majd beletesszük a zöldségeket, fűszereket is. Lefedve kis lángon, lassan puhára főzzük. Ez beletelik legalább egy fél napba, de ha kocsonyát főzünk, ne siessünk. 🙂

2

Ha megfőtt, a felesleges zsírt lekanalazzuk, a húst kicsontozzuk, majd kiporciózzuk. Régen mélytányérba tettük, de ma már ételtartókba, hogy lefedve tudjuk majd tárolni. Hideg helyre tesszük és türelmesen kivárjuk, míg megdermed. 🙂

Nálunk általában a másnap reggel kocsonyával kezdődik, kicsit megpaprikázva a tetejét, vidáman megesszük. 🙂

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük