csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

Zsugorka sk.

„Rajzold le, amit kisütöttél, süsd ki, amit lerajzoltál!”: ez a zsugorka mottója.

3

És hogy mi a zsugorka?

Kipróbáltuk a bolti verziót és az újrahasznosítottat is!

 A zsugorka egy könnyen vágható műanyag fólia, ami színezhető színes ceruzával, hőre először összepöndörödik, majd kisimul és megkeményedik. Olyan technika, amit az ovisokkal is kipróbálhatunk. És a gyerkőc is és mi is büszkék leszünk az alkotásokra. Ezzel közösen lehet medált, cipzár lehúzót, gombot, kulcstartót készíteni.

A zsugorka kapható kreatív boltokban,  először a barátaink hoztak nekünk, és közösen a gyerkőcökkel egy kis kreatív délelőttöt „rendeztünk”. :-). Többfélét lehet kapni, a mi fóliánk átlátszó volt, egyik oldalán csiszolt, és kb. negyedére zsugorodott.

A móka egyszerű, a csiszolt oldalra kell színes ceruzával rajzolni, majd kiszínezni, lyukasztóval kilyukasztani és kisütni. Mi sütés helyett hőlégfúvót használtunk.

P1140101

A gyerekek -és persze mi is 🙂 – ámulva néztük, ahogy összepöndörödött, majd összement, és közben miniatúrává zsugorodott a rajzunk! Nagyon szuper volt, elfogyott az összes alapanyag!

4

5

A zsugorkázás akkor került elő ismét, mikor a téli lagziból sütit kaptunk útravalónak. Na, ez most hogy jön ide, kérdezhetnétek, de mindjárt mutatom. A sütiket – ami nagyon gyorsan elfogyott- ebben kaptuk:

1

Ez a fajta csomagolóanyag ugyanis szintén zsugorkaként viselkedik: kivágtunk belőle kis négyzeteket, aztán rajzoltunk rá. Mivel csiszolás nélkül próbáltuk, ezért lakkfilccel és alkoholos filccel rajzoltunk, majd sütőben zsugorítottuk (kb. 150 °C-on 5 perc):

2

Update: És egy kis videó:

zsugorka

Készíthetünk belőle ékszert is, íme néhány ötlet a mintákra:

37

38

39

40

41

42

43

44

51

52

53

54

Köszi Enikőéknek! 🙂

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz (az utolsók kivételével, ennek forrását a képre kattintva érheted el.). Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés