lángos,  recept

Isteni lángos recept

Ami Olaszországban a pizza, az Magyarországon a lángos… Az igazi finom lángosok íze összekapcsolódik a gyerekkorommal: a stranddal és a színes kabinokkal, a piaci forgataggal. Aztán már felnőttként hiába kerestem ezt az ízt a gyorsbüfékben, valahogy eltűnt, mint azok az igazi finom kiflik, amiknek le lehetett tekerni a külső kérgét, vagy meleg, illatos kenyerek a böszörményi kenyérgyárból.
Sok lángos receptet kipróbáltam, de valahogy az egyik sem volt az igazi, vagy túl száraz volt, vagy túl olajos. Egészen addig nem sikerült a gyerekkori ízt visszacsempésznem, míg meg nem kaptam ezt a receptet! Na, persze ez a recept is Egyekről származik (Üdv az Egyekieknek!:-),  mint jó pár a szupertitkos receptgyűjteményemben! Psszt! Elárulom a titkot!

Hozzávalók:
0,5kg liszt
1 pohár tejföl
1 ek. só
1 ek. olaj
1 tojás sárgája
2,5dl tej
fél (25 g) élesztő

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi összetevővel összedolgozzuk. Ha nem elég lágy a tészta, kis tejjel dagasszuk. Ha kész a tészta, tegyük egy éjszakára hűtőbe. Másnap forró olajban kell kisütni.
Nekem a sajtos tejfölös a kedvencem, de a férjem a fokhagymásat szereti. A fokhagymás olajat így készítsd: 5 gerezd fokhagymát préseld ki, tégy hozzá 1dl olajat, 1 dl langyos vizet és sózd meg. Tedd hűtőbe, hogy kicsit érlelődjön, aztán lehet rákenni a lángosra.
Amit mi még nagyon szeretünk, az a fokhagymás tejföl a lángoson! MMMMMMennyei! 🙂

Jó étvágyat!

Szép napot!
Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt:
https://www.facebook.com/pages/Anapfenyillatablogspothu/250663971725153?ref=hl

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.