Gurulós eper, málna avagy hogyan fagyassz bogyósokat
Itt az eperszezon és hamarosan következik a málna is. Nálunk is beindult az eper a kertben és eszegetjük is a gyönyörű illatos gyümölcsöket, de marad mindig pár szem, ami lekvárnak kevés, de nyáron sütibe, fagyihoz, gyümölcsleveshez vagy csak úgy magában nagyon finom lesz.
Ha ügyesen lefagyasztjuk. 🙂
Először is meg kell tisztítani az egészséges gyümölcsöket, majd alaposan megmosni.
A gyümölcsöket papírtörlőn megszárítjuk.
Majd tálcára sütőpapírt teszünk és rátesszük a bogyókat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Ezt követően tálcástól a fagyasztóba tesszük és gyorsfagyasztós módban (ha van ilyen a fagyasztóban), lefagyasztjuk (kb. 4 óra).
A megfagyott gyümölcsöt zacskókba tesszük, és mehet ismét a fagyasztóba.
Így aztán majd gurulhatnak szépen a szánkba nyáron. 🙂
Tálcán, hűtőben célszerű kiolvasztani.
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.