praktikum,  recept

Gurulós eper, málna avagy hogyan fagyassz bogyósokat

Itt az eperszezon és hamarosan következik a málna is. Nálunk is beindult az eper a kertben és eszegetjük is a gyönyörű illatos gyümölcsöket, de marad mindig pár szem, ami lekvárnak kevés, de nyáron sütibe, fagyihoz, gyümölcsleveshez vagy csak úgy magában nagyon finom lesz.

Ha ügyesen lefagyasztjuk. 🙂

Először is meg kell tisztítani az egészséges gyümölcsöket, majd alaposan megmosni.

SAM_2632

A gyümölcsöket papírtörlőn megszárítjuk.

SAM_2645

Majd tálcára sütőpapírt teszünk és rátesszük a bogyókat úgy, hogy ne érjenek egymáshoz. Ezt követően tálcástól a fagyasztóba tesszük és gyorsfagyasztós módban (ha van ilyen a fagyasztóban), lefagyasztjuk (kb. 4 óra).

SAM_2650

A megfagyott gyümölcsöt  zacskókba tesszük, és mehet ismét a fagyasztóba.

SAM_2658

SAM_2663

Így aztán majd gurulhatnak szépen a szánkba nyáron. 🙂

Tálcán, hűtőben célszerű kiolvasztani.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük