buli,  gyerek,  Halloween,  szülinap

Szellemes szülinapi buli

Az ajtóban egy ijesztő, hirtelen megőszült, bicegő alak fogad,  kacajában van valami borzongató.  A lámpáról sűrű pókháló csüng, melyről egy óriási pók figyeli áldozatát. A plafonról denevérek lógnak,  hirtelen élesen belenyávog a csendbe egy macska. És már tudjuk, egy rémesen jó szülinapi partiban vagyunk 🙂

Hétvégén a  barátainknál voltunk szülinapi buliban, hihetetlen, de Anna már 8 éves, őt ünnepeltük. Szellemes dekoráció és program fogadott minket, Enikő és Zoltán leleményességének köszönhetően.

A dekoráció Halloween-t idézte:  a csillárról lelógó pókhálók, pókok igazán élethűek voltak:
A denevérek, pókok, boszik fekete kartonból készültek, a sablonok innen letölthetők, a pókhálót party kellékként szerezheted be, csakúgy, mint a vigyorgó papír tökfejet.
Természetesen volt tök is és töklámpás is, amit a gyerekekkel közösen készítettünk el. A tökre rajzolj rémisztő arcot, majd a tök tetejét vágd le cikk-cakkban. Érdemes egy-egy jelet tenni a kalapkára és a fejre, hogy később az összeillesztés ne legyen gond. A tetejét levéve egy kanállal kapard ki a tökbelsőt, majd vágd ki a tök arcát.
Miután elkészültek a töklámpások, gyors szépségverseny következett: nem, nem a gyerekek versenyeztek, a töklámpások legszebbjét kerestük. Íme a jelöltek:
Szerinted melyik nyert? A szavazatok alapján a bal első lett a befutó. 🙂
A kincskeresés a gyerekeknél mindig bejön, ez a játék most is nagy siker volt. A kincseket rejtő csaknem élethű köveket sóból, lisztből, kávézaccból, homokból tudod elkészíteni.

Hozzávalók:
2,5 dl lefőzött kávézacc
2,5 dl liszt
1,2 dl só
0,5 dl homok
kb. 2 dl víz

Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a homokot, és a kávézaccot, majd lassan adagolva keverd hozzá a vizet is. Akkor jó az állaga, ha összeáll tömbbé, de még nem nyúlós. Ez kb. 10 db kőre elég. A belsejébe gyúrj bele valamilyen kincset: üveggolyót, apró játékokat. A kövek kb. 2-3 nap alatt száradnak ki levegőn, de ha nincs ennyi időnk, 150 fokon kb. fél óra alatt kisüthetjük őket, és 1 nap múlva teljesen megkeményednek.

A köveket a kertben dugtuk el, kis rejtvényeket mellékelve a lelőhelyekről, de készíthetsz térképet is hozzá.

A szülinapost közös énekléssel köszöntöttük fel: de viccesen egy kis héliumos lufi segítségével eltorzítva a hangunkat.

A pókos torta nagyon ötletes: egy csokitortára tégy egy papír póksablont, majd porcukrozz és már készen is van.

A buliról a jelmezek sem hiányoztak: boszi, fekete macska, de persze a lányok hercegnővé, menyasszonnyá változtak a jelmezes ládát kikutatva.
Persze a csillámtetoválás sem maradhatott el, stílusosan boszorkányok, denevérek, macskák kerültek a karokra.
Már egy kicsit sötétedett, amikor a töklámpások fénye barátságosan világítva köszönt el a vendégektől. Tökjó buli volt. 🙂 Boldog szülinapot, Ancsi!

Szép napot!

Keress a Facebook-on is: minden nap új ötlet, inspiráció itt:

https://www.facebook.com/pages/Anapfenyillatablogspothu/250663971725153?ref=hl

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.