csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

5 perc DIY: szórófejes üveg otthoni alapanyagokból

Tisztítószeres üvegek újrahasznosítással.

Aki régóta tart velem a blogon, tudja, hogy imádom a zöld üvegeket: legyen az sörös, üdítőitalos, ásványvizes. Készítettem is már belőle sok mindent: gyökereztető „állomást”, mécsestartót, vázát, de az üvegeket házi szörppel is szívesen megtöltöm.

Most tisztítószeres üveget készítettem belőle, amit nagyon szeretek, mert nemcsak praktikus, de szép is, legalábbis nekem nagyon tetszik, ahogyan a mosogatószeres verzióm is. Ráadásul mindkét üvegpalack egy-egy kedves barátra emlékeztet.

Ez valóban egy nagyon egyszerű ötlet, és bár ilyen flakonokat venni is lehet, de akár otthon is elkészülhetnek, újrahasznosítással.

A zöld ásványvizes üvegemet még tavaly „szereztem” , amikor a barátnőmmel kávéztunk, sütiztünk. A kis üveg nagyon megtetszett, ezért megkérdeztem, elvihetem-e. Már volt benne citromfű szörp, de most kiürült, ahogyan a folttisztítós spriccelős flakon is…

Ráadásul nagy kamra-felújításba is kezdtünk, így újabb csavaros üvegre és szórófejre leltem a kipakolás során.

Első lépésben  eltávolítottam az üvegről a címkéket:

Mivel az üvegen marad ragacs, ezért a „házi laboromban” elkészítettem a címke-eltávolítót. Recept itt.

Majd leszedtem a ragacsokat és alaposan elmostam az üvegeket és a szórófejeket is. Fontos, hogy  a szórófejet is nagyon alaposan megtisztítsuk, nehogy valami reakció induljon be a korábbi anyag és a háziszer alapanyagai között.

Már csak össze kell állítani az üveget, elkészíteni a házi tisztítószert, és feliratozni az üveget.

Feliratozáshoz használhatunk a kézi címkézőgépet (Dymo) , de feliratozhatunk krétafilccel is, és készíthetünk saját címkét is, ilyet:

Ennek a módszernek a leírását itt találod.

Így még takarítás is nagyobb kedvvel megy. 🙂

Szép napot!

Anikó

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük