recept

Citromfű szörp házilag

Paracelsus szerint a citromfű meghosszabbítja az életünket.

Sok évvel ezelőtt adtam közre ennek a szörpnek a receptjét, megérdemelte már az új fotókat.  Legelőször akkor készítettem, amikor a kertünket megvettük.

A gyümölcsökre még az előző tulaj tartott igényt,  így aztán nem maradt más nekünk, mint  a rengeteg citromfű és később a csipkebogyó. Friss kerttulajdonosként viszont nem csüggedtünk, a csipkebogyóból bor készült, a citromfű pedig szörp formában került a spájzunkba.

Egyszerűen isteni volt, az első szörpünk a saját kis kertünkből.

Bár a hétvégén nem volt túl jó idő, de vasárnap délután a pislákoló napsütés már nem hagyott minket  otthon üldögélni, kimentünk a kertbe.

Én a fűszerkertünkkel foglalkoztam, már sikerült egy-két szár rebarbarát betakarítanom, ültettem egy kis kaprot és persze felfedeztem a friss leveleket a citromfű bokron. Nem álltam hát meg, hogy ne szedjek belőle, otthon pedig főztem  egy kevés szörpöt, és maradt teának is.

Persze a szörp még nem ipari mennyiségben készült, de a húsvéti ünnepekre tökéletes kínáló lesz.

A gyerekek nálunk a citromfű limonádét szeretik, de önthetjük teába, sőt, még házilag facsart gyümölcslevekbe is kerülhet belőle egy kevés. Még fenségesebb az íz, ha  friss citromfüvet és citromot is  teszünk bele.


Isteni finom, elronthatatlan, és gyorsan elkészül. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom. Ha elkészítenéd, a receptet itt találod.


Én imádom a citromfüvet, most teaként kortyolgatom. XIV. Lajos orvosa kísérletképpen a királyi baromfiudvar egy idősödő tyúkjának adott rendszeresen citromfüvet, aminek következtében a tyúknak kifényesedtek a tollai és újra tojni kezdett. Nos, ilyesmi  hatásról nem számolhatok be, de a citromfű engem mindig megnyugtat.

Szép napot!

A bejegyzés saját© képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük