otthon,  recept,  Spóroló

Makacs befőttcímke eltávolítása vegyszerek nélkül

Lassan itt a befőzőszezon, a virágszörpöket már lehet készíteni, és a gyümölcsök is hamarosan beérnek. Ha pedig befőzés, akkor üveg is kell: mi legtöbbször gyűjtögetni szoktuk  a szép formájú, különleges üvegeket, no meg a hagyományosakat is, amiket szépen megtisztítunk, hogy így várják a házi finomságokat.

A címkékkel van a legtöbb baj, persze van olyan, ami könnyen lejön, de vannak azok az ellenálló címkék, amiket hiába áztatunk, vakarunk késsel, súrolunk csodaszerekkel, mégsem engedelmeskednek. A legjobbak azok a fajták, ahol a ragasztó egy ronda, fehér ragacsos valamivé válik az üvegfelületen, ami egyre jobban ragad és csak szétkenni lehet az üvegen.

Recept

Na, most itt egy nagyon könnyen elkészíthető “paszta”, amivel könnyű lesz a dolgunk, és csak két dolog kell hozzá: szódabikarbóna, ami egy háztartási csodaszer, és olaj: 4 teáskanál szódabikarbónát kell összekeverni kb. 2,5 evőkanál olajjal.

SAM_2026

SAM_2034

Így használd!

Na, akkor itt van az ominózus címke, amit lehet tépjünk le az üvegről, aztán egy pillanatra forró víz alá kell tenni, aztán egy kis szivacsos súrolás az előbbi pasztával és a címke lejön!

Ilyen volt:

SAM_2039

SAM_2017

És ilyen lett:

SAM_2044

SAM_2046

Lejött minden ragacs-tapacs, és a műanyag palackokra is jó, amiket a gyerekek szívesen töltetnek újra. Neked van tuti módszered?

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

No Comments

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük