gyerek,  kert

Tavaszi növény-játékok 1.: virágkoszorú

Mikor ovis voltam, nagyon örültünk a tavasznak, mert ilyenkor naphosszat kint voltunk  az ovi tágas udvarán: papsajtot eszegettünk, a pitypang virágából gyűrűt készítettünk magunknak, a pásztortáska száraival csörögtünk, pipacsból babát varázsoltunk,  fújtuk az akácfalevelet, és a pitypang ejtőernyőit a szélben. 🙂

És néha pitypang-tündérekké váltunk, amikor  csodaszép, sárga virágkoszorúval a fejünkön forogtunk a pörgős szoknyánkban.

Kép 027

Ez jutott eszembe, mikor kimentünk a gyerekekkel a kertbe, ami százszorszép-tengerré változott.

SAM_1714

Nem hagyhattuk ki a tündérkoszorú készítését! 🙂 És nekiláttunk a virágokból koszorút fűzni.

P1180729

A virágokat hosszú szárral leszedtük, majd 3 szál virágot eligazítottunk, hogy egymás alatt legyenek, majd hármas fonással elkezdtük fonni a szárát.

P1180739

2-3 hajtás után új virágot tettünk bele: baloldalra, középre tettük az új virágot, melynek szárát befontuk a hármas fonással (ekkor több szár is van egy-egy fonáságban).

P1180742

SAM_1790

Mielőtt a szárak már túlságosan rövidek lennének, adagolni kell az újabb virágot, hogy könnyen lehessen fonni a szárakat. A kisebb fejű virágból egyszerre kettőt is beletettünk, hogy szebben mutasson.

SAM_1796

P1180745

A végén a maradék szárakból egy csomóval kötöttük össze a koszorú végét, az elejével.

SAM_1814

P

SAM_1848

P1180761

P1180784

Pitypangból is ugyanilyen módon lehet koszorút készíteni.

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük