otthon

Ez így is megy, avagy magozz meggyet másként!

Mikor ezeket a sorokat írom, 10 kg meggy magozásán, és jó néhány üveg meggybefőttön vagyok éppen túl.  Vagyis vagyunk, mert az egész család beszállt a munkába. 🙂

A kisfiam imádja magozni a meggyet, elég, ha annyit mondok, hogy a szülinapjára meggymagozót kért? 🙂 Így aztán természetes, hogy ő magozott az erre alkalmas masinával, de mivel sok volt a meggy, mi is beszálltunk.

11

A körömmel vájkálást viszont hamar meguntuk, így gyorsan elővettem azt az ötletet, amit tavaly láttam, már a meggyszezon után.

Vettem egy kis szájú üveget, és egy szívószálat. A meggy rákerült az üveg szájára, és a szívószállal kinyomtam a magot. Jelentem, működik!

12

A szívószálból a vékonyabbat használtam, és időnként levágtam belőle egy adagot, amikor megtört és már nem lyukasztott elég hatásosan.

És íme egy kis videó az ötletről:

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

2 hozzászólás

  • Ágnes Bércziné Kristóf

    A meggymagozót évek óta használom, nagy mennyiség magozására nagyon jó de sajnos nem tökéletes megoldás. Kb. a meggy egyharmadában a mag benne marad amit aztán kézzel kell kiszedegetni.
    A videon bemutatott módszer kb. fél kiló magozására alkalmas. Persze ha időmilliomos vagy az más kérdés.

    • Rácz Anikó

      Kedves Ágnes! Igaza van a magozóval kapcsolatban, tényleg marad benne mag. Mi párhuzamosan csináltuk mindkét módszerrel, hogy jobban haladjunk, és nemcsak fél kg-ot magoztunk. Ha az ember ráérez az ízére, halad ezzel is. Bár annyi szent, a meggymagozás sehogy sem a kedvencünk. 🙂 Bár a meggymagból utána készülhet párna is. 🙂 Szép napot! Anikó

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük