ajándék,  ajándékötlet,  ajánló,  gyerek,  játék

Duplo karácsonyra a legkisebb családtagnak

Tuti ajándéktipp és játékötletek kisgyerekeknek.

Ismerős az érzés, amikor bemész egy játékboltba, hogy megvedd a tuti karácsonyi ajándékot a gyerekeknek, és kb. fél perc múlva pánikroham közeli állapotba kerülsz a sok színes, zenélős, okos, csillogó játéktól?

Úgy érzed, elvesztél a mérhetetlen játékkínálatban, pedig  te csak valami jó játékot szeretnél, aminek majd örülnek a gyerkőcök.


Mi most  éppen a család legfiatalabbjának, – aki  már olyan nagyfiú, hogy nemrégiben bölcsis lett- szerettünk volna valami tuti játékot venni. Úgyhogy elkezdtem gondolkozni, nekünk mi volt a kedvencünk.


Az, hogy mi a jó játék titka, sokan kutatták már. A pszichológusok szerint a jó játék beindítja a gyerek képzeletvilágát,és csak  akkor aktiválódik, mikor a gyerek csinál vele valamit. A jó játék varázslat.  A jó játékkal a gyerek egyedül és társaságban is tud játszani. Az sem baj, ha mi, felnőttek is szívesen játszunk vele.

Aztán, amire csak most jöttem rá, az az, hogy a jó játék az, ami még a házi lomtalanítást is túléli, amit szívesen teszünk el a következő generációnak, szívesen tartogatunk, gyűjtögetünk éveken át.

Nálunk ilyen játék a DUPLO és a LEGO.

Nemrégiben szelektáltuk a gyerekek játékait, és megbeszéltük, hogy válogassák ki, mi az, amitől megválnak, és mi az, amit szeretnének megtartani. Rengeteg játék lekerült a polcokról, de a DUPLO maradt: ez volt az a játék, amivel a legtöbbet játszottunk: építettünk, szín szerint válogattuk, számoltunk vele, labirintust  építettünk, de ez volt a boltos, és állatkertes játékunk alapja is.

A Duplo-t én azért is szerettem, mert ehhez mindig kitalálhattam valami aktuális (fejlesztő) feladatot, játékot a gyerekeknek, amiket ők nagyon szerettek.

Karácsonykor például karácsonyfát és rénszarvast építettünk az elemekből.

Az én szarvasom óriási derültséget váltott ki, írtó viccesnek találta a család. Íme. Hát, én nem tudom, szerintem tuti.

Lehet ez egy  vicces családi kihívás is: építs egy sütit, hóembert, angyalt, szaloncukrot.

Aztán készülhet DUPLO puzzle is: csak 5 db nyolcas Duplo kocka kell hozzá (a sablon a képre kattintva letölthető)

Van még egy nagy előnye annak, ha DUPLO-t ajándékozunk: könnyű becsomagolni.


Szóval, most már nem kérdés, mi lesz Kornél ajándéka. De pssssssszt!


Ezt a posztot a  LEGO®  DUPLO® támogatta. Köszönjük a megkeresést és az együttműködést. A posztban szereplő vélemény anapfenyillata.hu sajátja.

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük