advent,  ajándékötlet,  család,  gyerek,  játék,  letölthető,  Ünnep

Mi kerüljön a gyerekek adventi naptárába? Összegyűjtöttem mindent az igazihoz

Válogass a több, mint 200 ötletből, és készíts olyan naptárat, amit csak tőled kaphat.

Az advent a várakozásról, készülődésről szól, arról, ahogyan várjuk a karácsonyt. Ez talán gyerekes családban még inkább hangsúlyos. Talán kicsit furcsa is lesz ehhez a kultúrkörhöz ez a Buddha idézet, de nagyon idevalónak érzem: „A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság.”

Ez az út azonban nem mindig egyenes és nem mindig sima, úgyhogy családként, anyaként ér kihagyni egy-egy napot, ér rögtönözni, ér eltérni az eltervezettől, ér a boltból kész megoldásokat vásárolni, ugyanakkor ér csodás adventi naptárat készíteni is, és szerintem ér a csoki is.

Az adventi naptár lehet például egy téli erdei jelenet, amivel még játszani is lehet. A képre kattintva megnézheted, hogyan készült.

 A minimalizmust, az élményeket előtérbe helyező anyaként én a nem tárgyi típusú ajándékokat szerettem, és ezt is akartam a gyerekeimnek átadni, mígnem a kisfiam megtanított arra, hogy arra is figyelni kell, mi az ő szeretetnyelve , hiszen ő az ajándékokból érzi leginkább, hogy szeretjük. Így aztán a mi adventi naptárunkba kerülnek apró ajándékok is.

A hangsúly az apróságon van, hiszen a visszaszámláláshoz az is elég, ha minden nap levágjuk a Mikulás szakállát, vagy minden nap elolvasunk egy szép karácsonyi mesét.


Sok-sok  és sokféle ötletet gyűjtöttem ebbe a virtuális adventi naptárba, ebből válogatva elkészítheted azt a verziót, amit csak tőled kaphat.


Apró ajándékötletek

radír, kis jegyzetfüzet, lufi, matricák, iránytű, ceruza, üveggolyó, hajcsat, ceruza, diafilm, ujjbáb, műtetkó, pici gyűrű, csillámtetkó, nagyító, könyvjelző, figurás szappan, kisautó, kavicsok, lego figurák,  kártyajáték, hűtőmágnes, ujjbábok, pörgettyű, hegyező, gyurma, kisautó, kis füzet, dínó figura, kitűző, buborékfújó, memóriajáték, illatos radír, mintás papírzsepi, vidám mintájú zokni, puha kesztyű, asztfaltkréta, pattogós gumilabda, karácsonyfadísz.

Tipp: Építsetek legóból saját adventi naptárat, ebbe mehetnek az ajándékok (építése itt).

Tárgyak kis csavarral

 • Egy nagyobb játékszett darabjait, valamilyen gyűjtemény darabjait is oszthatjuk 24 részre, például LEGO-t, vagy kirakót, melyet végül karácsonykor rakhat össze.
 • A tárgyakat elrejthetjük a lakásban is, és a feladat, megkeresni azt, nálunk a kincskereső mindig nagy sikert arat. Ehhez készülhet kincskereső térkép, de az is lehet, hogy lefotózzátok az ajándék helyét a lakásban, és ez alapján keresi meg a gyerkőc.
 • Készíts saját kezűleg játékot, ötleteket itt találsz. (Például házi gyurma, mesekavics.)

Nyomtatható játékok, ajándékok

 • Nyomtatható, vicces  fotókellékek (képekre kattintva eléred az oldalt, ahonnan letöltheted):

 • Karácsonyos memóriajáték:

 • Keresd meg játék:

 • Színezhető könyvjelző:

 • Óriás karácsonyfa színező:

 • Öltöztethető cicakarácsony játék, színezhető verzióban is:

 • Hóember rajzoló társasjáték:

 • Öltöztető:

 • Betlehemes játék:

Közös tevékenységek

Élményt adni jó, rengeteg ötletet találsz itt, milyen közös tevékenységeket csinálhattok a gyerkőccel. És letölthető kártyákra is lelsz.

Ha nincs sok helyetek, teheted egy gyufásdobozba is, ezt a letölthető verziót én készítettem, sablon itt:

Finomságok tárháza

Én nem vagyok csokiellenes,  finom, és jó minőségű csoki a mi adventi naptárunkba belefér. Persze, nem kell minden nap, helyettesíthetjük:

Nyomtatható számlálós naptárak

Ezekkel a naptárakkal tudjuk együtt tudunk visszaszámolni, lehet hozzájuk tevékenységet, ajándékot társítani, de az is jó, ha minden nap adunk magunknak közösen annyi időt, hogy elvégezzük a visszaszámláláshoz tartozó feladatokat (színezés, ragasztás), majd beszélgessünk, vagy csináljunk valamit közösen, amihez éppen szükségünk van.

Itt találsz sokfélét!

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük