advent,  advent,  gyerek,  Ünnep

5+1 ingyen letölthető adventi naptár gyerekeknek

Mindig rohanó anyáknak, hogy több idő maradjon egy közös játékra.

Hányat kell még aludni? Ez a kérdés folyton elhangzik nálunk. Mostanában még gyakrabban, hiszen a gyerekek tudják, hogy hamarosan jön a Mikulás, és nemsokára karácsony. Az adventi naptárak segítenek kézzelfoghatóvá tenni az időt a gyereknek, ugyanakkor a várakozás örömét is nyújtják.

Szerintem az sem fontos, hogy minden nap ajándék társuljon a várakozáshoz, hiszen egy közös esti rituálé ugyanolyan emlékezetes lehet: minden nap vattából szakállat ragasztunk a Mikulás arcára, minden nap felteszünk egy díszt a papír karácsonyfára, minden nap elmeséljük, mi volt az aznapi jó cselekedetünk, vagy milyen jó dolog történt velünk.

És közben együtt olvasunk mesét, együtt készítünk vacsorát, együtt társasozunk, együtt bábozunk, együtt táncolunk, együtt sétálunk a kivilágított városban. Mert erre biztosan fognak majd emlékezni a gyerekeink.

Az alábbi adventi naptárakkal nincs sok teendő, csak ki kell nyomtatni őket, aztán kezdődhet a visszaszámlálás. A képekre kattintva érheted el a letöltés linkjét.

 1. A Mikulás szakálla

Vicces, kedves esti játék vattapamacsokkal.

2. Adventi színező

Minden nap kiszínezzük a karácsonyfa megfelelő díszeit.

10

3. Díszítsük fel a karácsonyfát!

11

4. Órás visszaszámláló

14

5. Vágjuk le a Mikulás szakállát!

Katt ide  egy letölthető verzióért!

13

És karácsonyfás verzióban:

Bárányos:

Ez is ingyenesen letölthető:

Helytakarékos adventi naptár, letölthető sablonnal

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük