advent,  csináld magad,  DIY,  média,  Ünnep

7 mutatós, könnyen elkészíthető adventi naptár házilag

Gyerekekkel is készíthető. A Családbarát magazinban bemutatott adventi naptárak lépésről lépésre.

December 1-én megkezdődik a visszaszámlálás. A kicsik ujjaikon próbálják kiszámolni, hányat kell még aludni karácsonyig, és ez az izgatottság könnyen átragad a felnőttekre is. Az adventi naptárak a várakozás varázslatát fokozzák.

Ma a Duna Tv  vendége voltam, ahol Novodomszky Éva és Szekeres Adrien műsorvezetőkkel az adventi naptárakról beszélgettünk.

Bár több csatorna műsorában megfordultam már, a Családbarát magazin élő adásában még nem jártam. A sors, és a budapesti dugó majdnem úgy hozta, hogy a mai napot is kihagyom, de végül, szinte az utolsó pillanatban befutottunk a stúdióba.

És bár a késés miatt nagyon ideges voltam, Szekeres Adrienn éneke, mellyel a műsor kezdődött, nagyon megnyugtatott.

kollazs

Maga a stúdió egyébként gyönyörűen berendezett, és tágas, olyan, mint egy kényelmes nappali-étkező-konyha, amiben az ember rögtön otthon érzi magát, főleg, hogy nem messze a kandallótól, az akvárium mellet, van egy jó kis kreatív sarok is.

Szóval, el tudnám képzelni, hogy nekünk is legyen egy ilyen tágas helyiségünk. 🙂

01

02

Na, de térjünk rá az adventi naptárakra. A műsorban elhangzott naptárakat láthatjátok itt, lépésről lépésre.

Beletöltős naptár – amibe apró ajándékokat tehetünk –  háromféle volt:

Talpas párnazsákocska papírból

02

Bármilyen csomagolópapírból hajtogathatunk saját papírzacskót, melynek az az előnye, hogy az ajándék méretéhez igazíthatjuk. Díszíteni lehet dekortapasszal, rajzolhatunk rá, ragaszthatunk rá számokat.

Készítését lépésről lépésre itt találod.

Transzferált transzfer zsákocska

7

A klasszikus stílus kedvelői készíthetnek egyedi mintákkal dekorált zsákokat. Mintákat Pinterest albumomban is találsz. A technikáról leírásokért katt ide.

Gyufásdoboz adventi naptár

Gyors megoldás és csak egy közepes gyufásdoboz szükséges hozzá. A sablont itt található.

adventi_kalendarium4nagy

Élmények ajándékba

Kaparós adventi naptár

Sok-sok közös foglalkozást írhatunk a szépen kidíszített, házi kaparós felülettel ellátott kartonlapra.

03

Csillagbefőtt

Papírcsíkokból csinos csillagokat készíthetünk, amik elférnek egy kis üvegben is. Írhatunk rájuk vicces idézeteket, közös játékot, vidám téli tevékenységet.

17

Bárányos, és egyéb számlálók

Az alábbi linken ingyen letölthetők, a gyerekeknél a siker garantált lesz!

 011

Hogyan helyezzük el az adventi naptárat?

Ha megvannak a zsákok, borítékok, csomagok, gyakori probléma, hová tegyük őket. 24 darab kis csomag is elég helyigényes, így nem könnyű szépen elhelyezni.

Mivel manapság divatosak a fémrácsok, a kis csomagokat elhelyezhetjük ilyen rácson is. Választhatunk négyzet formájút, ezt az ünnep elmúlásával inspirációs táblaként használhatjuk.

Én egy legyező alakú növényfuttató rácsot választottam, mely alakja miatt olyan, mintha karácsonyfa lenne, ráadásul volt zöld színűben is. Erre köthetjük a zsákokat, majd dekorálhatunk égősorral, karácsonyi gömbökkel.

01

Csak 5 db vastagabb gally, és madzag szükséges az alábbi megoldáshoz.

04

Emellett a kis csomagokat, borítékokat szépen felsorakoztathatunk emeletes tortatálon, csatos üvegben, szintén égősorral, gömbökkel díszítve.

 +1 ötlet: Szabó Brigit igazán irigylem, mert a férje készítette neki ezt a gyönyörű hópelyhet, melyre az adventi csomagokat teheti. Hát nem cuki?

hopehely

Szép napot!

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Mentés

Mentés

Mentés

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük