Így süsd ki a Mikulás csizmáját!
Hogy kerül a csizma az asztalra? Természetesen sósan.
Szinte hihetetlen, de már december van, és ha december, akkor az első, ami eszünkbe jut, az Mikulás napja.
Nekem különösen emlékezetes ez az időszak, hiszen ilyentájt van a szülinapom, ami miatt a gyerekkori születés-magyarázatnál nálam nem a gólya, hanem a Mikulás keveredett gyanúba, pontosabban a Télapó, mert akkoriban ezen a néven futott.
Szóval nekem ez így dupla buli, így nem árt valami újdonsággal előrukkolni. Idén csizma kerül az asztalra, képletesen, az étel olasz mivolta miatt, és konkrétan is, a pizza alakja miatt.
A recept egyszerű, a formája zseniális, és az íze… Nyami.
Hozzávalók:
pizzatészta (egyszerű bögrés recept itt)
pizzaszósz (paradicsomos)
sajt
sonka
A pizzatésztát kinyújtjuk olyan vastagságúra, ahogyan szeretjük. Nekünk a vastagabb tésztás a kedvencünk.
Csizma alakú szaggatóval kiszaggatjuk.
Megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk a csizma szárát sajttal, esetleg sonkát teszünk még rá.
A kis csizmácskákat ropogósra kisütjük (kb. 180 fokon).
Szép napot!
Mentés
Mentés
Mentés