Az egyik legjobb dolog, ami a paradicsommal történhet
Az augusztus a paradicsom hónapja, amikor a paradicsom íze olyan, mintha a nyár összes öröme, melegsége benne lenne.
A kertben szedett paradicsom zamata utánozhatatlan, igazi édes, leves, roppanós. Ilyenkor sok minden készül paradicsomból a konyhánkban: aszaljuk, levet készítünk belőle, és persze mindenféle saláta, étel is színesíti a menüsort.
Mint ez a ropogós, sajtos paradicsomtorta.
Hozzávalók:
tészta
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojás sárgája
1 gerezd fokhagyma
2-3 csipet só
töltelék
5-6 szem paradicsom
parmezán sajt (vagy mozzarella)
provence-i fűszerkeverék
olívaolaj
dijoni mustár
A lisztet, sót összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval. 20 percre hűtőbe tesszük.
Az idő leteltével a tésztát kinyújtjuk, és egy 28 cm-es piteformát kibélelünk vele.
Aki szereti a pikáns ízt, az a tészát először megkeni a mustárral, majd erre kerül a reszelt sajt, végül a felkarikázott paradicsomok. Megsózzuk, fűszerezzük, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.
180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, míg a tészta széle aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat!
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
2 hozzászólás
Árpádné Juhász
Iskolakezdéssel kapcsolatos ötletek felső tagozatra jól jönnének.
anapfenyillata
Köszönöm a kérést, igyekszem közreadni valami jó ötletet. Milyen téma lenne jó: tanulással, reggeli készülődéssel, iskolai felszereléssel kapcsolatos?