recept

Az egyik legjobb dolog, ami a paradicsommal történhet

Az augusztus a paradicsom hónapja, amikor a paradicsom íze olyan, mintha a nyár összes öröme, melegsége benne lenne.

A kertben szedett paradicsom zamata utánozhatatlan, igazi édes, leves, roppanós. Ilyenkor sok minden készül paradicsomból a konyhánkban: aszaljuk, levet készítünk belőle, és persze mindenféle saláta, étel is színesíti a menüsort.

Mint ez a ropogós, sajtos paradicsomtorta.

Hozzávalók:

tészta

25 dkg liszt

12,5 dkg vaj

1 tojás sárgája

1 gerezd fokhagyma

2-3 csipet só

töltelék

5-6 szem paradicsom

parmezán sajt (vagy mozzarella)

provence-i fűszerkeverék

olívaolaj

dijoni mustár

A lisztet, sót összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval. 20 percre hűtőbe tesszük.

Az idő leteltével a tésztát kinyújtjuk, és egy 28 cm-es piteformát kibélelünk vele.

Aki szereti a pikáns ízt, az a tészát először megkeni a mustárral, majd erre kerül a reszelt sajt, végül a felkarikázott paradicsomok. Megsózzuk, fűszerezzük, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal.

180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, míg a tészta széle aranybarna nem lesz.

Jó étvágyat!

Szép napot!

A bejegyzés  saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

2 hozzászólás

    • anapfenyillata

      Köszönöm a kérést, igyekszem közreadni valami jó ötletet. Milyen téma lenne jó: tanulással, reggeli készülődéssel, iskolai felszereléssel kapcsolatos?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük