gyerek,  kert,  recept

Zöldség7 gyerekeknek: cukkini

„Anya! Gyere, nézd mekkora!” – kiáltott fel Máté a múlt héten, mikor meglátta a szépen meghízott cukkinit a kertben. Mekkora öröm volt: mert a cukkini nagyon hálás növény, a kezdő kertészek is nyugodtan próbálkozhatnak vele.   Így aztán nem volt kérdés, a cukkini is terítékre került, közben pedig sok-sok zöldségről is szó lesz (de zöldségeket azért nem beszélünk 🙂 )

P1190201

ÉTEL:

A töltött cukkini nagyon finom, könnyű étel, a család kedvence lett. Recept: a cukkiniket meghámozzuk, kettévágjuk, kiszedjük a magokat. Sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük darált húsból készült pörkölttel, majd sajtot reszelünk rá. Olajozott tepsiben kb. 180 fokon megsütjük.

SAM_3666

Aktivitás: nagyon gyerekek segíthetnek a zöldség puculásában, kisebbek reszelhetnek sajtot.

SAM_3675

JÁTÉK:

Nyírbálós

Hirdetési újságokban keressünk zöldségeket, gyümölcsöket, vágjuk ki azokat. Gyakoroljuk a növények neveit, csoportosítsuk őket (pl. zöldség vagy gyümölcs, szín alapján, vagy hogy a növény melyik részét esszük meg). Ezeket a kivágott képeket ragasszuk fehér lapra, vagy laminálhatjuk is.

SAM_3652

Bomba: Ezt nagyon imádják a gyerekek, különösen Máté! Húzzuk fel a konyhai időzítőt néhány percre (2-4 perc), majd vegyünk elő egy labdát és dobáljuk egymásnak, miközben felváltva zöldségneveket kell mondani. Gyorsnak kell lenni, mert akinél az időzítő megszólal, ott robban a bomba, az az adott kör vesztese. Kint és bent is játszható.

Zöldséges játék:   A szerepjátékokat is imádjuk, most zöldségeket árultunk, persze közben számolgatni is lehet 🙂

MESE: a cukkini rokonával, a tökkel. 🙂

 MONDÓKA:  szintén a tökkel, ezt nagyon szeretjük!

Csiteri-csütöri, csütörtök,

Tököt lopott az ördög.

Bugyogójába rakta,

nem fért le a pokoloba.

Öreg ördög meglátta,

móresre tanított.

És végül néhány cukkinis ötlet (a forrást a képekre kattintva éred el):

5

Azoknak, akik szeretnek faragni 🙂

6

A borsó-napot itt találod: Zöldség7 gyerekeknek: borsó

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz (ahol nem, ott jeleztem). Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük