Fagyizzunk!
Bevallom, eredetileg a csodakalács receptjét akartam ma közkinccsé tenni, de már a sütés gondolatától is melegem lett. (Akit érdekel, ne izguljon, a jövő héten sort kerítünk rá! 🙂 Ebben a melegben a fagyi a legjobb desszert, főleg, ha kissé megbolondítjuk a dolgot és isteni fagyikelyhet készítünk!
A munkahelyemen megtartott névnapi köszöntésen magasan a legtöbb szavazatot kapott ez a recept.
Még megboldogult lány koromból való, amikor középiskolásként a – ma már nem is létező- NDK-ban építőtáborban dolgoztam és a kemény munkával megkeresett márkáim egy részéből ilyen fagyikelyheket vásároltam. De nehogy megijedjen bárki, persze vittem haza turmixgépet is a családnak! 🙂
Szóval következzen márkáim elrablója, az Ananászos élvezet receptje:
A kívánság szerinti jégkrémre (legjobb hozzá a vanília, sztracsatella, csoki, eper, tiramisu vagy mindegyikből egy kevés) darabolt ananászt (konzerv) szórunk, öntsünk egy kicsit a konzerv levéből is rá. Díszítsük tejszínhabbal, rolettivel és öntsük nyakon egy kis csokiöntettel. Isteni finom! Ha nincs gyerek a családban, egy icipici tojáslikőrrel is megbolondíthatjuk, mert attól eztán még ellenállhatatlanabb lesz!
Ha valaki imádja az eper ízét, akkor ne hagyja ki az Epervarázs fagyikelyhet!
A kívánság szerinti fagyit (vanília, eper, sztracsatella) díszítsük tejszínhabbal, rolettivel és öntsük le eperöntettel (vagy egy kevés eperlekvárral), szórjuk meg kevés mogyoróval és élvezzük az ízeket!
Végezetül az örök fogyókúrázóknak itt a fitness kehely:
A kedvenc fagyinkra tegyünk 2-3 evőkanál joghurtot, szórjuk meg csokis-mogyorós müzlivel, díszítsük málnával, vagy eperrel.
Jó hétvégét!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.
Mentés