farsang,  recept,  Ünnep

Indiai fánkocskák gyümölcsjoghurtban

Imádnivaló, gyümölcsös villámdesszert, az anyukák, és gyerekek kedvence.

1

Az indiai konyhával középiskolás koromban találkoztam először, amikor az országra hirtelen rászakadt nagy szabadságnak köszönhetően sorra jelentek meg a különböző  filozófiák, vallások, tanok.

Volt minden hirtelen, amivel mi csak ismerkedtünk akkoriban: természetgyógyászat, radiesztézia, agykontroll, na és megjelentek a Krisnások is, Hare Krisnát mantrálva, és valami isteni finom halavát osztogatva.

2

Ebből az időből származik a malpura receptem is, melyet egyszerűségénél fogva már akkor is el tudtam készíteni, és azóta is nagyon szeretek, mert nemcsak gyorsan elkészül, de isteni finom is. akár farsangra is szuper lehet ez a poharas desszert.

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt

5 dkg cukor

1/2  kávéskanál sütőpor

2 dl tej

zsiradék a sütéshez (olaj, vagy ghí)

6 dl joghurt (natúr, de télen gyümölcsös is lehet)

15 dkg porcukor

20 dkg gyümölcs (eper, málna , eper, vagy kevés citrom)

 A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük, majd a tejet fokozatosan adagolva, a tésztát csomómentesre keverjük. Sűrű palacsintatészta állagú lesz (akkor jó, ha megáll a fakanálon).

Tegyük félre kb. 10 percre, addig a joghurtot, cukrot és az összetört, darabolt gyümölcsöket keverjük össze. Télen használhatunk jó minőségű gyümölcsös joghurtot is, de  narancsos, citromos joghurttal is nagyon finom. Nekünk volt a nagymama jóvoltából málna lefagyasztva, én azt  használtam.

A tésztából teáskálnyi halmokat szaggassunk a zsiradékba úgy, hogy a kis fánkocskák ne érjenek össze. Az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a fánkok nem sülnek át.

3

A kisült fánkokról a zsiradékot leitatjuk, majd a gyümölcsös joghurtba tesszük őket, kb. 10 perccel a tálalás előtt.

Varázslatos indiai desszert. Egy baja mégis van, nagyon hamar elfogy. 🙂

 4

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük