család,  csináld magad,  DIY,  gyerek,  öko

Így készíts jégmécsest egyszerűen!

A nagy hidegnek vannak előnyei is, ilyenkor jégből készült kerti dekorációkkal díszíthetjük a kertet, teraszt, ablakpárkányt.

Gyerekekkel nemcsak jó móka, de jó kis kísérlet is lehet: megtapasztalhatjuk a fagyást, olvadást, megismerhetjük, hogy mi a sűrűség. Közben ez egy jó természetes kézműves tevékenység.

Néhány éve kimosott műanyag csomagolóanyagok és termések segítségével készítettük el a mécseseinket, a részletes leírást ide kattintva találod.

Idén szilikonos sütőformákat használtunk, és a teraszon még zöldelő fűszernövényeket: metélőpetrezselymet, szurokfüvet, kakukkfüvet, rozmaringot.

A formákba kerültek a növénykék, majd mehetett bele a víz. Ha mécsest szeretnénk készíteni, akkor a formák közepébe kell tennünk egy másik (kisebb) formát, amit kavicsokkal súlyozhatunk le, ez lesz a teamécses helye.

Csapvízzel opálos mécsesünk lesz, ha desztillált vizet, vagy forralt és lehűtött vizet használunk, akkor átlátszóbb jeget kapunk.

Az elkészített formák mehetnek ki a fagyra, a legjobb, ha egy éjszaka kint vannak. Másnap már dekorálhatunk is a kész jégmécsesekkel.

Fontos! Víz fagyasztásra ne használjunk üveg eszközöket, mert a víz fagyása térfogatnövekedéssel jár, és az üveg eszköz, tál elrepedhet. A térfogatnövekedés a műanyag edényekben is látszik, ezt is megmutathatjuk a gyerkőcnek.

Szép napot! Anikó

A bejegyzés sajátR képeket tartalmaz.

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡