ajándékötlet,  ceruza,  csináld magad,  DIY,  gyerek,  tolltartó

Vissza a suliba: ceruzák, tolltartók – nemcsak gyerekeknek!

A korábbi bejegyzésben füzeteket fedtünk be, most pedig ceruza tuning következik és tolltartókat készítünk. Kicsiknek és nagyoknak is! 🙂

Igyekszem a gyerekeknek mindig jó minőségű ceruzát venni, amit könnyű fogni, tartani, nagy pigmenttartalmú, vagyis ha a Kicsi rajzol vele, rendesen látszik a papíron.

Amikor Panna elsős lett, külön felhívták a figyelmet a tanító nénik a ceruzákra, hiszen az írni tanuló gyereknél akár a sikerélmény is elmaradhat egy rossz ceruza miatt. Találtunk is ilyeneket- nekünk a legjobban az IKEÁ-s fekete ceruza jött be-, de ezek legtöbbször szürkék, feketék, semmi menő rajzfilmhős, semmi csillogás.
Úgyhogy feldobtuk kicsit: lehet kapni csillogós-villogós dekor kristályokat, ezeket ragasztottuk a ceruzákra!
Akár felnőtteknek, nagylányoknak is készíthetünk ilyen ajándékot: nekik Swarovski kristályokkal díszíthetjük (lehet venni nagyon jó áron 50 db-os kiszerelésben ragasztható kristályokat).
Készíthetünk szellemes-múmiás tolltartót is: kicsikkel is elkészíthető a következő tolltartó:
Szükség van hozzá WC papír gurigára, gézre, ragasztóra és mozgatható szemre, de ezt helyettesíthetjük kartonból kivágott szemmel is. Mivel a mi gurigánk nyomtatott volt, bevontuk fehér írólappal, hogy a géz alól ne kandikáljon ki.
Az aljára ragasszunk kerek kartonlapot, majd tekerjük körbe gézzel és ragasszuk rá a szemeket. A kész gurigából hármat célszerű gémkapoccsal összetűzni, így könnyeben megáll. Szellemes, ugye?
Ugyanez elkészíthető konzervdoboz felhasználásával.
Építhetünk Lego-ból is tolltartót, itt csak a fantáziánk szab határt. Ezek a darabok apával készültek:

Szép napot!

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük