család,  gyerek,  letölthető

Ezt viheted torta helyett az oviba!

Szülinapokon többnyire házi tortával ünnepelnek  sok helyen, de van, ahol erre nincs lehetőség.

Több hozzászólás is érkezett a FB oldalamra a témával kapcsolatban, amikor megosztottam egy alternatív ötletet a tortákkal kapcsolatban, és közben további kreatív ötletbe is belefutottam, így összegyűjtve mutatom, milyen alternatívákat vihetünk közösségekbe a házi torták helyett.

Szerintem az a fontos, hogy olyasmivel lepjük meg a csoportot, amiből mindenki kaphat egy darabot, hogy közösen ünnepeljenek a gyerekek.

Papírtorta

A papírtorták nagyon mutatósak, tetszés szerint díszíthetjük őket, a belsejükbe pedig mehet apró finomság, akár gyümölcs is, csak figyeljünk az allergiás gyerekekre. Azt is el tudom képzelni, hogy egy csoportnak közösen van egy ilyen tortája, és a belevalókat hozzák a szülők az egyes szülinapokon, de persze készülhetnek egyedileg is.

Szeletekből összerakva

A papírtorta állhat szeletekből, amit sablonok segítségével magunk is elkészíthetünk, a díszítésben pedig csak a fantáziánk szab határt.

Sablon innen , vagy innen letölthető. Itt pedig olyan linket találsz, ahol te méretezheted be a dobozt.

Ez a sablon a képre kattintva letölthető.

Dobozokból megalkotva

Szeretném megmutatni Sonfeld Anna, egy kedves olvasóm ötletét. Anna egy csodás kisfiú és egy kislány leleményes anyukája, aki kisfia szülinapjára készítette el ezt a kreatív tortát.

Anna   kör alakú IKEA dobozokat használt a torta elkészítéséhez. Ezeket akrilfestékkel festette, szalaggal, filccel dekorálta, majd ragasztópisztollyal egymáshoz ragasztotta őket.

A gyertyák igaziak, ezeket úgy oldotta meg, hogy fagolyókat ragasztott a doboz tetejére, melyekbe a kis műanyag gyertyatartókat szintén beragasztotta. Majd ebbe szúrta a gyertyákat.

A dobozba aztán mehetnek ismét a finomságok: kekszek, ivólevek, magvak, gyümölcsök, a gyerekekre szabva.

Update: Időközben Lakbear is elkészítette zseniális doboztortáját, részletes leírást a képre kattintva találtok:

Torta finomságokból építve

Az utolsó verzió, amit megmutatok, az a pelenkatorta mintájára készült: mindenféle édességből, ivóléből, de természetesen ebből is összerakhatunk egészségesebb változatot.

https://www.facebook.com/anapfenyillata/posts/753725791418966

Szép napot!
A bejegyzésben szereplő képek forrásait a képekre kattintva éred el. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük