inspiráció,  otthon

Üdén világos, 49 négyzetméteres otthon Budapesten

Ahol a derű lakik.

Élhető, fiatalos otthon kialakítását tűzte ki célül Juhász Éva és férje,  amikor belefogtak ennek a 49 négyzetméteres, 18. kerületi lakásnak a felújításába. Az eredmény egy barátságos,  fénnyel teli, derűs otthon lett.

Bár a lakás teljes felújítást igényelt, Éváék mégis azonnal beleszerettek a csendes, nagy zöld terekkel rendelkező, Napfürdő  lakóparkba, és a nagyon jó elhelyezkedésű, földszinti lakásba.

Ilyen volt, ilyen lett:

A berendezést Éva tervezte meg, papírlapon és számítógépen át- és átrajzolva az egyes bútorok helyét. Tágas, élhető, modern otthont szerettek volna, melybe jó hazajönni.

A falat törtfehér színnel festették, a burkolatok is világosak, melyekat a  Rokfort Home-ból szereztek be. A praktikum is fontos szempont volt, így született meg az egyedi beépített szekrény, egy eredetileg kihasználatlan tér hasznossá tételével.

A bejárati ajtón belépve az előszobába jutunk, innen nyílik a teljesen felszerelt modern konyha, a fürdőszoba és az étkező-nappali.

A fürdőszoba a felújítás előtt és után:

A lakás minden pontját imádják, de az étkező-nappali a kedvencük, ahol nyugodtan tudnak pihenni, olvasni is, de tökéletesen alkalmas baráti összejövetelekre is.

A nappaliból nyílik a tágas hálószoba:

Éváék nagyon szeretik a  nappaliból nyíló. csendes, fedett teraszt, melyet még esős időben is nyugodt szívvel tudnak használni. Innen gyönyörködnek a teraszhoz kapcsolódó  kb. 25 nm-es zöldterületben.

Arra kérdésre, hogy milyen terveik vannak a lakással kapcsolatban, Éva, akinek szerelme a lakberendezés, így válaszolt:

” A lakást azért vásároltuk, hogy közelebb legyünk a városhoz és néha a férjemmel el tudjunk bújni kicsit kikapcsolódni, barátokkal összejönni, a jövőbeli célunk a lakás kiadása vagy értékesítése lesz. A lakáson nem változtatnék semmit, így szeretjük ahogy van.”

Fotók: Juhász Éva


Mert sokan kérdeztétek:

Konyhabútor, beépített szekrény: egyedileg tervezve, asztalos készítette

Étkezőszék, lámpák: vivre.hu, lampahaz.hu, lamparendeles.hu

Étkezőasztal, fürdőszoba szekrény: IKEA

Karnis: Gardinia

Laminált padló: Bauhaus

Szőnyeg: Jysk


Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

One Comment

  • Erzsébet Szentandrási

    Nem értem. Miért kell az étkezőket mindig a sarokba szorítani? Ki szeret így étkezni?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük