csináld magad,  DIY,  öko,  újrahasznosítás

Egy mosószeres flakon új élete

Így lett belőle lakásdísz.

 

Ennek a mosógélnek a flakonja azonnal megfogott: gyönyörű forma, gyönyörű színek, nagyon kellemes volt a szemnek, ahogyan a polcokon sorakozott a sok színes mosószer.

Persze, hogy kipróbáltam, persze nemcsak emiatt, hanem mert környezetbarát és magyar gyártású (és kíváncsi is voltam).

Annyira jó alakja van a flakonnak, hogy mikor kiürült, nem volt szívem kidobni, azon gondolkoztam, hogyan tudnám hasznosítani, mert a műanyag lakásdekorációkért viszont nem rajongom.

A forma szép, az anyagot kellene eltakarni, így adta magát az ötlet, hogy valami bevonattal lássam el. Először festésen gondolkoztam, de, amikor egy rendrakási őrületemben rátaláltam a maradék fugaporomra, már megvolt, mit fogok kiprópálni.

Amire szükséged lesz:

flakon

alapozó festék (műanyagra)

fugapor (vagy betonpaszta és folyékony beton, hobbiboltokból)

gumikesztyű, spatula, smirgli

 

A műanyag nem könnyű eset (és itt nemcsak a környezetvédelemre gondolok), hanem a festésre, ragasztásra. Úgyhogy az első lépés, hogy meg kell csiszolni kicsit a felületet, majd erre jöhet egy alapozó festék felhordása, én spray verziót használtam.

Amikor ez tökéletesen megszáradt, a fugaport vízzel összekevertem, pépes állagúra, és gumikesztűs kézzel felhordtam a felületre. Gyorsan kell dolgozni, és túl vastagon nem érdemes vakolni. Dolgozhatunk spatulával is, ha simább felületet szeretnénk.

Meg kell várni a teljes száradást. Aztán mehet bele a szárazvirág.


Ezt a vázát még augusztusban készítettem, de szerettem volna megnézni, mennyire lesz tartós, ezért vártam vele mostanáig.


Szóval a tapasztalatok: a vizet nem bírja, egy kis részen eláztattam az anyagot, ott le is pergett. Az ütéseket sem szereti, hasonlóan viselkedik, mint a beton, törik, de mivel ezen csak egy vékony réteg van, sérülékenyebb.

Ezek ellenére már több mint egy hónapja díszíti az asztalt nálunk, minden sérülés nélkül, bár az is igaz, hogy eddig nem került a gyerekek és a cicánk karmai közé. 🙂

Grafit azért próbálkozik…

Más technikával, de kicsit hasonó szellemben készített Lakbear Zoli terrakotta cserepet. (Katt a képre, ha érdekel, hogyan.)

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡

A blog Facebook oldalához ide kattintva csatlakozhatsz.

 

 

4 hozzászólás

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük